Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mert jo hogy kotelezove...

Mert jo hogy kotelezove teszik a nyelvvizsgat az egyetemre jelentkezoknek?

Figyelt kérdés

Nem azzal van bajom hogy egy c tipusi ne menne mert ha megkell tanulni megkell tanulni..csak azert ez mi hogy akik ezt a hulyeseget kitalaltak azok meg allamilag finanszirozottan tudtak megszerezni a diplomajukat sokan es ugy vettek a nyelvvizsgajukat akkor mi jogon varjak el tolunk hogy 18 evesen mar nyelvvizsgank legyen??

Ez mennyire igazsagtalan.. Meg hogy viszik feljebb az erettsegi szazalekokat is..Amikor ok erettsegiztek meg holt egyszeruen megtudtak szerezni minket meg igy szivatnak.. Mire jo ez?!

Persze pont 2016-ban fogok erettsegizni mikor ezt a hulyeseget bevezetik..

2014. dec. 21. 11:34
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 A kérdező kommentje:

Nekem Ti nem magyaraztatok semmi olyat amit ne tudtam volna..:) bocsi

En ertettem mit mondtatok csak azert azt belehetne am latni hogy felkeszites nelkul egy kozepfoku C kategorias nyelv vizsgat egyedul k**rva nehez lerakni.Es ez nem attol fugg ki mennyire "langelme". Senki nem ugy szuletik meg hogy perfekt beszeli egy masik orszah nyelvet.Mindent tanulunk.Ergo ha valakit nem keszitenek fel emelt angol

2014. dec. 21. 14:27
 52/67 A kérdező kommentje:

*erettsegire akkor nem valoszinu hogy fog irnk egy minimum 60%os erettsegit. Es ez ennyi.. lehet itt magyarazni hogy jaaj de otthon is meglehet tanulni csak segg kell hozza..De ha valakinek iskolaban csak a nagyon minimalisat magyarazzak el ami epp eleg ahhoz hogy atrugdossak kozepfoku erettsegin es esetleg az illeto pont az a fajta akinem nem megy az angol akkor bszhatja :)

Es itt nem magamra gondolok!! Mielott betamadnatok megint :)

2014. dec. 21. 14:32
 53/67 A kérdező kommentje:
*sima erettsegit akartam irni...nem kozepfokut :D..
2014. dec. 21. 14:35
 54/67 anonim ***** válasza:
70%

Azért van fakultáció a 11-12. évfolyamosoknak, hogy felkészüljenek az emelt szintű érettségire.

Ja, és egyébként középiskolai felvételi előtt meg lehet nézni, hogy melyik gimnáziumban mire helyezik a hangsúlyt. Rengeteg helyen van kéttannyelvű osztály. Vannak nyelvi tagozatos csoportok. Ezen felül még számtalan lehetőség létezik. Tájékozódni kell. De persze kifogásokat találni és nyafogni könnyebb. Talán jobb lenne a régi felvételirendszert visszaállítani, minden egyetemnek külön felmérővel és szóbeli elbeszélgetéssel? Lefogadom, akkor is ugyanúgy háborognál. Te tipikusan az a fajta ember vagy, akinek semmi se jó, amiért meg kell dolgozni, hanem toljanak mindent készen a segged alá.

2014. dec. 21. 15:33
 55/67 anonim ***** válasza:
75%
Fakt van gimiben. Szakközépben alacsony a nyelvi óraszám, fakt nincs. Viszont nekik is jogukban áll továbbtanulni...
2014. dec. 21. 18:42
 56/67 anonim ***** válasza:
73%
ha a középsuliban nem tudja megcsinálni akkor az egyetemen hogy tudná? Akkor se lesz ingyen se a nyelvvizsga, se a felkészülés.
2014. dec. 21. 20:07
 57/67 anonim ***** válasza:
Az lenne az igazságos, ha nem csak kitűznék ezt a célt, hogy érettségire középfokú nyelvvizsga, hanem emelnék is a közoktatásban a nyelvoktatás színvonalát. Sajnos annyira gyenge a nyelvoktatás a legtöbb középiskolában, hogy szinte lehetetlen ezt külön tanár nélkül letenni.
2014. dec. 22. 13:01
 58/67 anonim ***** válasza:
Miért lenne lehetetlen? Nekem is sz*rok voltak az angol tanáraim, mégis letettem, pedig még különtanárhoz se jártam. NE A KIFOGÁSOKAT KERESSÉTEK!
2014. dec. 22. 13:08
 59/67 anonim ***** válasza:
35%

Én, mint gyakorló tanár és nyelvvizsgáztató, úgy látom, hogy a közoktatásban dolgozó nyelvtanárok jelentős része, maga sem tudna letenni egy középfokú vagy egy felsőfokú nyelvvizsgát hirtelenjében. Akkor hogyan tudnának felkészíteni bárkit is ezekre a vizsgákra? Először a kollégákat kellene megszűrni, aztán emelni kellene a közoktatás színvonalát és utána lenne jogos ezt a rendelkezést bevezetni. - Ezt a morális érzékem diktálja.

Az viszont kétségtelenül kedvező számomra, hogy ez a rendelkezés rengeteg munkát fog generálni nekem mint magántanár és vizsgáztató.

2014. dec. 22. 13:20
 60/67 anonim ***** válasza:
69%
Ne röhögtess, kollega! A nálam hármas tanuló gyerek, aki egyetlen helyes mondatot nem tud leírni, vígan megkapja a középfokú nyelvvizsgáját (BME, Corvinus, Euro, BGF). A középfokú nyelvvizsga 60%-a nulla! És a nyelvvizsgaközpontok a vizsgázók vonzása érdekében egyre lejjebb viszik a mércét, konkrétan origos kolleganőm mondata, hogy továbbképzésen arra oktatták őket, hogyan lehet kétszer annyi pontot adni a szóbelire, mint amennyit még néhány évvel ezelőtt adtak volna.
2014. dec. 22. 15:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!