Mert jo hogy kotelezove teszik a nyelvvizsgat az egyetemre jelentkezoknek?
Nem azzal van bajom hogy egy c tipusi ne menne mert ha megkell tanulni megkell tanulni..csak azert ez mi hogy akik ezt a hulyeseget kitalaltak azok meg allamilag finanszirozottan tudtak megszerezni a diplomajukat sokan es ugy vettek a nyelvvizsgajukat akkor mi jogon varjak el tolunk hogy 18 evesen mar nyelvvizsgank legyen??
Ez mennyire igazsagtalan.. Meg hogy viszik feljebb az erettsegi szazalekokat is..Amikor ok erettsegiztek meg holt egyszeruen megtudtak szerezni minket meg igy szivatnak.. Mire jo ez?!
Persze pont 2016-ban fogok erettsegizni mikor ezt a hulyeseget bevezetik..
Mert csak profitálsz abból, ha minél korábban megszerzed a nyelvvizsgát (és a megfelelő nyelvtudást).
Rengeteg egyetemista azért nem kap diplomát, mert nincs nyelvvizsgája. Ha már eleve a felvételihez előírják, ez nem fordul elő.
Egyébként pedig hidd el: soha nem lesz annyi szabadidőd, mint diákként. Most még meg tudsz tanulni egy-két nyelvet, később 1) kevésbé fog az agyad, 2) munka és egyetem mellett is nehezebb...
Egyébként az érettségiről: a mostani nevetséges.
nekünk szerencsénk van, a lányomnak különóra nélkül van két középfokú, mert jók a tanárai és a csoport (most fog érettségizni).
De a legtöbb iskolában ez nem elérhetô, és lássuk be, a nyelvvizsga ára minimálbérből nehezen kifizethető.
Nagy butaságnak tartom előírni, annak ellenére, hogy a nyelvtudás fontos és kell.
Lehet hogy nevetseges de akkor nekik is ilyen "nevetseges" erettsegijuk van...Undorito szerintem
Es nekik az miert jo ha kevesebb a tanult ember? Kevesebbet kell fizetni utanuk ami ha megmarad eltudjak rakni a zsebukbe?
Milyen szerencse hogy kötelező!! Fejvadászként sokszor tapasztalom, hogy az emberek akik jól értenek valamihez, nem beszélik az angol nyelvet rendesen és ezért elbuknak egy álláslehetőséget. Azért az nem olyan nagy dolog egy nyelvet, főleg az angolt középfokon beszélni. Nagyon is támogatom az ötletet!
21/n
Azért, hogy legalább a jövő értelmisége meg tudjon szólalni egy idegen nyelven.
Valóban, régebben nem volt kötelező a nyelvtudás, meg is nézheted jelenkorunk értelmiségét. Nem azért (nem csak azért) nem vesz részt a nemzetközi tudományos életben, mert szakmailag esetleg nem lenne elég hozzá, hanem azért, mert nem is érti, hogy a többiek miről beszélnek.
Az pedig, hogy mások "úgy vették" a nyelvvizsgájukat, lehet, hogy téged bosszant (egyébként sokakat, például engem is), de ez nem jelenti azt, hogy ezentúl adogassuk pénzért a nyelvvizsgát.
Azért növekszenek a felvételi / érettségi követelmények, mert növekszenek azok a követelmények, amiknek az egyetem vagy középiskola elvégzése után meg kell felelni.
Régebben egy lakatos elvolt egy vasfűrésszel meg reszelővel, ma gépeket kell kezelnie.
A régi esztergagépeket még a szaki kezelte kézzel, a mai CNC gépekhez az a tudás már kevés.
Mikor én szoftverfejlesztő lettem, a Commodore 64 gép működését, lehetőségeit jórészt fejben tartottam. Ma ez egy PC-vel kapcsolatban egyszerűen képtelenség lenne.
Az ősember történelemkönyve maximum fél oldal lett volna...
"erettsegire tanulas mellett kozvetlen meg tanuljak a nyelvvizsgara is..Nem eleg az a 600 tetel es hogy meglesz e a pontszamom "
Az egész érettségi LÓPIKULA egyetlen egy egyetemi vizsgaidőszakkal összemérve is. Persze erre mi is utólag jöttünk rá.
Ha már most sincs időd rá, később se lesz. Ezért szeretnék "rákényszeríteni" az ifjúságot = Addig tanuld míg megteheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!