Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért jó angolul tanulni?

Miért jó angolul tanulni?

Figyelt kérdés

Nem értem miért mondja mindenki,hogy angolul tanulni megéri mert kimehetsz külföldre...

Szerintem túl nehéz a nyelvezete mellesleg a kiejtése teljesen eltér a helyesírásától.De miért jó ez?

Én nem értem. :(

2014. dec. 9. 18:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Általánosba nem tanultatok nyelvet? Az ilyen iskolát alapból nem szabadna hagyni, hogy üzemeltessenek. Nekem 1. osztálytól kezdve németet tanítottak. 8 év tanulás után 1,5 évig nem használtam és ma már semmit se tudok. Kinek melyik nyelv fekszik. Viszont az angol szerintem könnyebb és szebb is.

Amúgy, ha az angol nehéz akkor nézd meg mondjuk a franciát. Keress egy feliratos zenét(ajánlom Maitre Gims - J'me tire című számát) és csak szimplán próbáld olvasni a szöveget miközben ő énekel. Szerintem kb. tippelni se tudnál, hogy melyik szót, hogy kéne. Az angol sokkal könnyebb ilyen szempontból.

2014. dec. 10. 21:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Pedig angol.:/

Én se vagyok jó angolból, de előnyöket azért én is tudok mondani:

- nagyon sokan beszélik ilyen-olyan szinten

- több honlap, információ angolul

- követelmény egyes munkahelyeken (igaz,lehet követelményként más nyelv is)

- ha olyan a szakod a fősulin/egyetemen, jobb ha tudsz angolul.

Nálam hogy jelenik ez meg:

- duolingon tanulhatsz xy nyelveket az angol használatával

Pl. asszem hollandot. Most megnéztem neten, van néhány hollandot oktató könyv.

- a szakom miatt érdemesebb angolul rákeresni a problémákra,mert magyarul nem biztos,hogy van

- vannak, akiknél az angol a közös nyelv.(Se ő, se én nem tudunk egymás anyanyelvén)

-ebből a nyelvből lesz a nyelvvizsga

Azt mondják, angol még könnyebb,mint pl. a francia,német...

2014. dec. 11. 00:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az angol ma már tényleg annyira alapvető, még akkor is, ha csak általános műveltségi szinten, mindennapos használatra. Én el nem tudnám képzelni az életet úgy, hogy szellemileg be vagyok zárva egy magyar búrába, és ne értsem az egész világot a saját fejemmel, közvetítők, és fordítások nélkül.

Nagyon kínos tud lenni, ha csak pár órát utazol, és máris nem tudsz egy pohár vizet se kérni, csak makogva meg mutogatva. Egy hosszabb utazásról, külföldi kiküldetésről, munkalehetőségekről nem is beszélve.

Képzelj el valakit, aki csak a saját falujában él, és semmi mást nem ismer azon a pár utcán, meg 100 házon kívül. Nincsenek fogalmai sem olyasmikről, amik a falun túl vannak, és a faluban éppen nincs. Közben mondjuk boldognak érzi magát, mert elképzelni sem tudja, hogy mi mindenből marad ki... Na én kb ilyennek látom azokat, akik kizárólag egy kis nép nyelvét beszélik, és csak az ahhoz köthető kultúrát, szokásokat, stb ismerik.

2014. dec. 11. 08:14
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként, ha a helyesírás miatt görcsölsz ennyire, akkor vegyél néhány nyelvleckét olyan nyelvekből, amiknek pont a helyesírása viszonyleg könnyü. Pld a szlovák ilyen. Vagy nézz meg pár mesterségesen szerkesztett nyelvet, amiket direkt a minimális, még feltétlenül szükséges nyelvtanra építettek (interlingua, eszperantó, stb.,) alapozásnak az is jól jöhet, hogy ezekkel a nyelvtanulás élményét kicsit megismerd.

Összességében végül akkor is az angollal jársz a legjobban, de azt ráérsz elkezdeni, ha már a kezdeti sikereken felbuzdulva szívből és élvezettel tanulod.

2014. dec. 11. 08:21
 15/16 A kérdező kommentje:

De igen 1.osztálytól kezdve angolt tanultam/tanulok a kiejtés az megy is valamennyire de a nyelvtan része,a mondatok alkotása az nem nagyon(a szavak sorrendjét folyton összekeverem).Most pedig gimnáziumban az angol mellé egy másik idegennyelvet is kell tanulnom(én a németet választom).

De attól félek ha a két nyelvet együtt fogom tanulni akkor totálisan mindent össze fogok keverni.

2014. dec. 11. 17:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Hátha nem fogod.:)

Német ugye keményebb, így talán. :)

2014. dec. 11. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!