My cat was killed yestreday (ez így ugye present simple szenvedője) Ha ott fekszik a döglött macska előttem és jön valaki és azt kérdezi, hogy What is happend? Akkor a present perfect szenvedőjével kell válaszolni, tehát My cat has been killed.
igen, akkor az a has lesz.
nem kell bele "it", mert a "what" annak a szerepet ellatja, ket pelda:
what color is it? kell bele az it mert targy van benne
What is red and green and goes 100 miles an hour?? Mi az ami piros es zold es 100 merfold/orabval megy? (ez egy vicc)
Maradjunk annyiban, hogy "what did happen?" kérdés nem túl valószínű, mivel alanyra kérdez, tehát: "what happened?" az egyszerű múlt kérdése.
What has happened? - teljesen OK.
What has it happened - nem tudok vele mit kezdeni; ha van is ilyen, még sohasem találkoztam vele, a gugli is csak negyven találatot ad ki rá, s ahogy elnéztem, annak jó része orosz... ill. ahogy olvasgattam a "példamondatokat", nyomban javítottam is, hogy ez itt nem helyes. Ez persze nem jelenti azt, hogy tényleg helytelen, csak azt, hogy nemigen tudom elhinni, hogy létezne ilyen. Sajnos az sem jelent sokat, hogy könyvben olvastad (brit vagy amerikai kiadás volt?), ha csak abból indulsz ki, hogy nálunk milyen bődületes hibákkal képes megjelenni egy-egy könyv, pedig állítólag kis hazánkban magyar lenne az hivatalos nyelv...
What has happened to you?
What has he done?
What has she said?
ilyesmire gondoltál? vagy mire?
Tökéletesek, amiket leírtál. (feltéve, hogy a 2. kérdésben az is-t has-re javítod) (My cat was killed., What has happened?, My cat has been killed.)
Az "it"-et nem tudom honnan szedted elő, az tökéletesen rossz...
(Persze: Has it happened?/It has been killed. -> ezek jók lennének, de What has it...?-> ez teljességgel hibás.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!