Hogyan fordítanátok le azt, hogy "the more you know"?
Olyan szitukban használják, hogy pl valaki bejelenti, hogy megy a vécére, mert nagydolga van. Ezzel olyan infót közölt, ami nélkül meglettünk volna, ezért odavetjük: "the more you know!"
Szintén mondják olyan szitukban, mikor valaki közöl valamit, amit második meggondolásra feleslegesnek ítél, és akkor ő mondja: the more you know.
Erre nem passzol a "te már csak tudod".
Valami "nehogy hülyén halj meg" vagy "ha nem mondod, hülyén halok meg" - féle dolog, de ezt se érzem százasnak. Az az érzésem, hogy a nyelvemen van a jó válasz, de nem tudom kinyögni.
Köszi a választ! :)
Mindig tanulok valami újat. :)
Ezt találtam az Urban szótárban:
rom NBC's public service advertisements. During the short clip a celebrity personality will state some fact, followed by the ending "The More You Know" sequence.
Can be used as a sarcastic response to learning some typically useless knowledge, trivia or fact.
Bill: Its recommended to drink 6 glasses of water a day
Me: "The more you know"
Nekem az jut eszembe róla, hogy ilyen helyzetben így szoktam reagálni (némi vállvonogatás kíséretében):
- Ha te mondod...
(és a gúnyos hangot képzeld hozzá:))
Én így fordítanám:
Minden nap tanul az ember valami újat.
esetleg:
Hol tart a tudomány?
Mi ki nem derül?
Ahogy már mondták előttem, ez a NBC tájékozódásra/tanulásra buzdító közszolgálati hirdetéseinek a jelmondata volt. Nyilván azt parodizálja a köznapi használat, hogy valamilyen haszontalan /túl sok vagy lényegtelen információt közlő tájékoztatást kaptál valakitől.
Ez nagyon jó, Vree, bár én többes számban mondanám (szoktam használni:)
- Mik ki nem derülnek!
:D
Köszönöm mindenkinek! Nagyon jókat írtok!
Mikor valaki valami felesleges vacak dolgot közöl velem, vagy olyasmit, amire nem voltam kíváncsi, én csak pofavágás kíséretében annyit mondok: "köszönjük!" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!