Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek az interling...

Mi a véleményetek az interlingua mesterséges nyelvről?

Figyelt kérdés

Röviden: Olyan nyelv amit a 6 kontroll alávett nyelvben (angol, francia, spanyol, portugál, német, orosz) található latin szavakból alkottak meg.

És 600 millió ember megérti MINDENFÉLE előzetes tanulás nélkül! Teljes értékű kommunikációt biztosít a több mint 23-ezer szavával. És nagyon egyszerű a nyelvtana.

Hosszabban itt:

[link]

ui: Ha esetleg kedvet kaptatok volna hozzá itt letöltőhetiek a könyvet ami kell hozzá:

[link]

Bár nincs belőle nyelvvizsga, még...

Vélemény?

Jó lenne közös nyelvnek az angol helyett?

Örülnétek ha ez lenne angol helyett közös nyelvnek?

2014. nov. 16. 15:47
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

<< "Egyébként kutatások szerint nagyon megéri első nyelvnek tanulni ezeket mert jóval könnyebb lesz utána pl angolt tanulni. Ezért akkor is megéri ha senki más nem beszéli." >>

Én olaszt és/vagy spanyolt szeretnék ezzel alapozni.

Azt reálisabb elképzelés. Illetve, ha elég a kommunikációhoz olaszokkal, spanyolokkal önmagában is, már csak ezért is megéri.

Fel fogom tenni a kérdést yahoo.answers-en, az egy kicsit komolyabb, mint a gyakori :)

2014. dec. 21. 09:04
 22/35 anonim ***** válasza:
2014. dec. 21. 09:27
 23/35 anonim ***** válasza:
2014. dec. 21. 09:43
 24/35 anonim ***** válasza:

Kedves #19-es, nézz utána, nem addnaak ki diplomát eszperantóra. Visszavonták volna a törvényt? Kétlem, de hogy volt ilyen, az tuti.

Véleményem változatlan, felesleges erőbedobás egy mesterséges nyelvet tanulni, míg megtanulhatsz egy élőt.

A nyelvek tanulási óráiról amit írtál, az nettó baromság, ne haragudj.

2014. dec. 22. 08:20
 25/35 anonim ***** válasza:

<< Kedves #19-es, nézz utána, nem addnaak ki diplomát eszperantóra. Visszavonták volna a törvényt? Kétlem, de hogy volt ilyen, az tuti. >>

É ugyan nem a 19-es vagyok, de tudtommal az egyetemek saját jogkörükből döntik el, hogy milyen nyelveket számítanak be a diplomához, illetve felvételi pontokba. Többnyire azt veszik figyelembe, hogy az illető nyelven az illető szakból van-e felhasználható naprakész szakirodalom. Ez (talán a nyelvészet egyes területein kívül) az eszperantóra ritkán áll fenn, így nem kell külön egyenkét törvényileg szabályozni, hogy adott nyelv (eszperantó, zulu, tagalog, bármi) számítson-e a diplomához.

Az eszperantisták minden évben küzdenek azzal, hogy bizonyítsák, az adott területen van használható szakirodalom, és néha perelgetik is az iskolákat, hogy vegyék ezt tekintetbe.

(Ha törvény egyértelműen nyelveket nevezne meg és nem általános elvet, akkor az egértelmű diszkrimináció lenne, és alkotmányellenes.)

2014. dec. 22. 09:14
 26/35 A kérdező kommentje:

"A nyelvek tanulási óráiról amit írtál, az nettó baromság, ne haragudj."

Bár csak az lenne... :/ Lehet nem olyan sok, de még így is rengeteg idő, és pénz (*3-5-se). Nem tudom minek jó ezt erőltetni, meg az emberek többségének semmi kedve sincs hozzá. Sok pénz és idő kiesést is okoz, a piacnak egy ilyen és még sorolhatnám. Tanuljon meg mindenki valami mesterséges könnyű nyelvet.

[link]

Sokkal olcsóbban meg van és kisebb idő alatt.

Más:

Szerintem sz@*ul is tanítanak az órákon (tisztelet a kivételnek!!!) Nem is értem, hogy lehet, úgy angolul tanulni, hogy előtte nem magyarázzák el a fonteikus kód ábc jeleket?! :D Vagy hogy egy angol tankönyvből kezdik el tanítani a kezdőket (amibe természetesen nincs a feladatokhoz megoldó kulcs :D)? Vajon azért, hogy még csak véletlenül se tudjon a student utána nézni, esetleg gyakorolni?! :D

Komolyan ebből a 60 évekbeli, ruszki korba megírt könyvből hamarabb megtanulom.

[link]

2014. dec. 22. 12:57
 27/35 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a hozzászólását!

Kellemes ünnepeket! :)

2014. dec. 22. 12:59
 28/35 anonim ***** válasza:

"Véleményem változatlan, felesleges erőbedobás egy mesterséges nyelvet tanulni, míg megtanulhatsz egy élőt.

A nyelvek tanulási óráiról amit írtál, az nettó baromság, ne haragudj."

Nehéz veled vitatkozni, ha neked "véleményed" van és "szerinted így úgy...", én pedig tényeket közöltem.

2014. dec. 22. 22:52
 29/35 anonim ***** válasza:

<< Nem is értem, hogy lehet, úgy angolul tanulni, hogy előtte nem magyarázzák el a fonteikus kód ábc jeleket?! >>

Embere válogatja, én például - ha arra akarom bíztatni a diákjaimat, hogy a tanfolyam után önállóan is folytassák az angolt -- akkor megtanítom nekik. De csak ha már biztosan tudom, hogy tudják ezeket a helyes angol beszédhangokhoz kötni.

Egy teljesen kezdőnek először még szokja meg a füle a kiejtést, tanulja meg artikulálni a hangokat, -- a nyelvész szakkör ráér utána is. (Ti.: a fonetikus átírást átlagos anyanyelvű nem használja egyáltalán. Nyelvészek dolgozták ki tudományos célból. Lásd My Fair Lady nyelvészprofesszora, ha láttad.) :D

<< amibe természetesen nincs a feladatokhoz megoldó kulcs :D)? Vajon azért, hogy még csak véletlenül se tudjon a student utána nézni, esetleg gyakorolni?! >>

Nem, ezeket a könyveket tanár felügyelet mellet csoportos oktatásra dolgozták ki. Azért nincs kulcs, hogy a diák ne lesse meg az eredményeket előre, hanem az addig tanultak alapján logikusan gondolkozzon; sőt hibázzon is, és abból is tanuljon. A helyes megoldást utána természetesen a tanárral beszélik meg.

Biztos vannak ma már "önálló" tanuláshoz írt könyvek, főleg netről letölthetőek, de azzal könnyebben becsapja magát az ember. Amikor előtted a helyes válasz, az megadja az illúziót, hogy "ja, hát ezt értem", "ezt tudtam volna", és nem veszed észre hogy nem jön természetes módon zsigerből, csak utólag érted, mint az elmagyarázott viccet, amin már nem nevetnek.

2014. dec. 23. 06:21
 30/35 anonim ***** válasza:

Bocsánat, a 22-es nem jó link.

Itt a jó link:

[link]

2014. dec. 23. 07:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!