Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek az interling...

Mi a véleményetek az interlingua mesterséges nyelvről?

Figyelt kérdés

Röviden: Olyan nyelv amit a 6 kontroll alávett nyelvben (angol, francia, spanyol, portugál, német, orosz) található latin szavakból alkottak meg.

És 600 millió ember megérti MINDENFÉLE előzetes tanulás nélkül! Teljes értékű kommunikációt biztosít a több mint 23-ezer szavával. És nagyon egyszerű a nyelvtana.

Hosszabban itt:

[link]

ui: Ha esetleg kedvet kaptatok volna hozzá itt letöltőhetiek a könyvet ami kell hozzá:

[link]

Bár nincs belőle nyelvvizsga, még...

Vélemény?

Jó lenne közös nyelvnek az angol helyett?

Örülnétek ha ez lenne angol helyett közös nyelvnek?

2014. nov. 16. 15:47
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
akkor majd megtanulom, és terjesztjük ;)
2014. dec. 7. 22:28
 12/35 A kérdező kommentje:
Okés, rendben. :)
2014. dec. 7. 22:29
 13/35 A kérdező kommentje:
Amúgy azt olvastam, ha jól tudsz angolul, akkor pár hét alatt meg lehet tanulni a nyelvet. Ha meg latin nyelvet ismersz, akkor még rövidebb idő alatt. Én sok mindent értettem belőle, pedig nem vagyok profi angolból.
2014. dec. 7. 22:31
 14/35 anonim ***** válasza:

Most angol fordítás/lektorálás mellett a kevés szabadidőmban a némettel küszködök, :D de szerintem a következő nyelvem az Interlingua lesz...

Vannak hiteles források, amik arról beszámolnak, hogy átlagos műveltségű spanyol/portugál/olasz/francia anyanyelvűek kapásból megértenék?

(Külön érdekelne, hogy a klasszikus latinnal vajon kölcsönsen érthető-e...)

2014. dec. 7. 23:05
 15/35 A kérdező kommentje:

Majd holnap utána járok, konkrét kutatásoknak. A nyesten olvastam, róla.

[link]

Azért ez egy komoly oldal tudományos oldal, ilyet nem írtak volna.

Elolvasni biztos elbírják: [link]

"Interlingua literature maintains that (written) Interlingua is comprehensible to the hundreds of millions of people who speak a Romance language,[8] "

A beszéd kb. így néz ki:

https://www.youtube.com/watch?v=-FYmLfF_BOk

https://www.youtube.com/watch?v=8Wssw9BAeUw

Kb. mint a spanyol, olasz nyelv.

Én értettem sok mindent, az angol miatt...

2014. dec. 7. 23:37
 16/35 A kérdező kommentje:
Amúgy írják a videó kommentekben, hogy értik a nyelvet.
2014. dec. 7. 23:55
 17/35 Zoli1955 ***** válasza:
Tényleg, jelentkezhetnének azok a magyarok, akik beszélnek interlingua nyelven.
2014. dec. 20. 18:25
 18/35 anonim ***** válasza:

A Facebook-on van topikja.

És nyilván nem kell, hogy magyarok legyenek, ha ismerik az interlingva nyelvet. De ha ott akad még más magyar, akkor célszerű lehet velük közösen egy magyar interlingvásat is indítani. Eszperantós is van, onnan valakitől hallottam az interlingváról, gyorsan le is töltöttem magyarul is és angolul is egy alapszintű tankönyvet.

2014. dec. 20. 19:07
 19/35 anonim ***** válasza:

" ahelyett, hogy igazi nyelvből viszgáztak volna alig valamivel több erőbedobással. Aztán vergődtek, mikor kijött az a törvény, hogy eszperantó nyelvvizsgára nem adják ki a diplomát."

Az eszperantó igazi nyelv. Miért ne adnák ki a diplomát? Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása szerint élő nyelv, így el kell fogadni.

Alig valamivel több erőbedobással??? 2000 óra német tanulás egyenlő 1500 óra angol ami egyenlő 150 (százötven!!) óra eszperantó (és gondolom interlingua se több ennél)

Ez nem kis különbség!

Egyébként kutatások szerint nagyon megéri első nyelvnek tanulni ezeket mert jóval könnyebb lesz utána pl angolt tanulni. Ezért akkor is megéri ha senki más nem beszéli. De az eszperantót pl sokan beszélik a világban, olyanok is vannak akiknek az az anyanyelvuk már.

2014. dec. 20. 22:44
 20/35 A kérdező kommentje:

"És nyilván nem kell, hogy magyarok legyenek, ha ismerik az interlingva nyelvet. De ha ott akad még más magyar, akkor célszerű lehet velük közösen egy magyar interlingvásat is indítani"

Igen, azt hiszem volt az interneten magyar fórumja, de azt hiszem bezárt. Talán alacsony volt az érdeklődés vagy ilyesmi. De lehet nem lenne egy rossz ötlet készíteni egy ilyen nyílt oldalt az fb, illetve egy rendes weboldalt sem. Vannak fórum készítő programok. [link]

Itt lehet kényelmesebben lehetne tárgyalni, ha csinálnánk egy magyar interlingua oldalt.

"Egyébként kutatások szerint nagyon megéri első nyelvnek tanulni ezeket mert jóval könnyebb lesz utána pl angolt tanulni. Ezért akkor is megéri ha senki más nem beszéli."

Jogos! Itt vannak a kutatások!

[link]

2014. dec. 21. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!