Melyiket érdemes tanulni? Német vagy Francia?
Francia, mert sokan dícsérik ezt a szép nyelvet és benne van az 5 legfontosabb nyelv között
Nekem a német nem igazán tetszik, hosszú szavak no meg kimondani azokat :O Én pl angolos vagyok és épp várom a vizsgaeredményemet :)
Szerintem a francia szép nyelv a német viszont erőteljesen csúnya :S
Viszont a németnek több értelmét látom mint a franciának. Ez abból is látszik, hogy angol mellett inkább németet tanítanak általánosban mint franciát pl.
szerintem a németnek is megvan a szépsége
és ha tényleg egyik mellett sem vagy elkötelezve, ezt válaszd.
Attól függ, mivel akarsz foglalkozni, mi lesz a munkád, vagy egyáltalán miért tanulsz nyelvet.
Ha a munkádhoz kell majd, akkor a német fontosabb. Tudományos és mérnöki területen azért, mert a németek ebben nagyon erősek, és nagyobb ország, mint Franciao. A kereskedelemben és vendéglátásban pedig azért, mert Németország a fő kereskedelmi partnerünk és onnan jön a legtöbb turista (bár francia is egyre több jön).
Szerintem a német nehezebb, tehát ha nem megy nagyon a nyelvtanulás, és csak azért kell 2. nyelv, mert mondjuk kell 2 nyelvvizsga, akkor a francia mellett döntenék.
Ha hobbyból akarod, akkor nehéz dönteni. A németnek hatalmas irodalma van, rengeteg nagy író, filozófus, tudós ír németül. De a francia is fel tud mutatni ilyeneket. A döntés itt attól függ, melyik kultúra vonz jobban.
Hogy melyik nyelv szebb, az ízlés dolga. A valóságban szerintem nem nagyon léteznek szép és csúnya nyelvek, sokkal nagyobb eltérés van a szépen és a csúnyán beszélő emberek kiejtése között. (Szerintem mondjuk egyik se különösebben szép nyelv ebből a kettőből, bár beszélem őket).
A franciának olyan előnye is van, hogy ha tudsz franciául, akkor nagyon könnyű lesz utána az olasz, azután meg a spanyol és a portugál. Tehát ha az a terved, hogy megtanulod a világ fontosabb nyelveit, akkor a francia legyen a következő, és sokkal későbbi a német. Ha viszont csak 1 nyelvet akarsz megtanulni, akkor praktikusabb a német.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!