Spanyol, vagy Német? Beszélek felsőfokon angolul, középfokon olaszul és 10 éve megcsináltam a német alapot. Mit érdemes tanulnom: németet újra vagy spanyolt?
Hát, ha nem akarsz annyira "megszakadni" a tanulásban, akkor a németet kezdd el ismét.
Viszont én a helyedben a spanyolt kezdeném, szerintem teljesen felesleges újra ugyanazt megtanulni, amit már egyszer úgyis tudsz.
Az első válaszoló akkora baromságot írt, hogy az hihetetlen. Mivel a kérdező társalgási szinten akarja beszélni a németet vagy a spanyolt és mivel csak német alapja van, akkor áruld már el mi a pékfa.záért felesleges ismét németet tanulnia, azaz tovább fejleszteni az alaptudását társalgási szintre?? Gyáá, az IQ tükröződik egyes emberekben...
Én mindenképpen németet tanulnék, én azt hiszem valamelyest hasznosabb, bár minden nyelvnek hasznát lehet venni. De a némethez szerintem több segítséget is tudsz kapni, internet, ismerősök stb. mint a spanyolhoz.
Én is hasonló kérdést tettem fel, én a német és olasz vagy portugál közt vaciláltam, nekem mindenki az olaszt vagy portugált javasolta, mert én a németet nem szerettem, mikor tanultam régen....de ha te szereted, akkor én is azt javaslom neked inkább
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
Kedves Harmadik Válaszoló!
Miért írtam volna baromságot? Elvileg 10 éve az alapot megszerezte a németből. Gondolom akkor tud társalgási szinten beszélni németül....
Akkor meg felesleges lenne még egyszer elkezdeni azt amit 10 évvel ezelőtt megtanult...
Amelyiket te úgy érzed,jobban szeretnéd
Ill. mi a célod vele (ha van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!