Melyik a helyes válasz, és miért? (angol)
Do you know ... I met at the party yesterday?
A, with whom
B, who
C, with who
D, who with
Szerintem A, vagy B.
.... like ice-cream.
A, Every children -> sztem ez nem lehetséges
B, Every child
C, All of children
D, All children
C és D ugyanaz, nem?
Unfortunately, ... of the secretaries stays in the office after 6 o'clock.
A, all
B, no one
C, nobody
D, neither
talán D
Én se vagyok nagy angolos (még),de :
1, B
2, D
Nem ugyanaz,mert ha jól tudom
all of children -> a gyerekek közül mind, de itt szerintem ez nem is jó,hanem all of the children volna a helyes.. hmm
all children -> összes gyerek
3, B
* a neither az két lehetőségnél használt és gyakran nor -al együtt (ha nem mindig)
Meglátjuk:)
1: A mert angolban a meethez nem kell with
2: D, az A-hoz egyeztetni kéne az igét (likes)
3: D, az A-hoz itt stay lenne a helyes
Első kettő nálam is B és D -- az egyes nagyon jól indokolt (a kettesnél az A valóban nem lehetséges, jól tudod, és every child likeS...)
A hármasnál én a D írnám, mint Te -- a két titkárnőből sajna egyik sem marad bent az oficéban...
nem mindig köll a "nor", pl.:
- Neither of the secretaries mentioned was present. (egyik említett titkárnő se nem volt jelen... a kettőből:)
- Neither of the secretaries had any idea how to operate them... (egyik se nem tudta, hogy a pitypalatyba kezelje...)
de ha azt mondod, "a titkárnők egyike sem, meg az akárki sem...", akkor már természetesen "neither... nor"
- neither of the secretaries, nor XY was there...
közben látom, lassan gépelek, megelőztek, de azért elküldöm, hátha ez is segít - és gondolkodom a "with whom"-on
Gondolkodtam... :)
Do you know who I met?
Do you know whom I met?
Do you know whom I met with?
szóval marad a B.
1. B -> A 'meet'-nek van 'with'-es formája, csak az teljesen mást jelent. Tárgyas kötött sorrendű frazális igeként van számon tartva, és azt jelenti, hogy összejönni valakivel egy megbeszélésre. Leginkább formális kontextusban (mondjuk EU tárgyalások), nem 'chit-chat'-re. Na már most egy parti kellős közepén elég valószínűtlen, hogy hirtelen egy formális megbeszélés lesz beiktatva.
2. D. -> Általánosságban beszélsz a gyerekekről. Ha mondjuk óvónő lennél, és a csoportodról beszélnél, akkor lehetne 'all the children' és 'all of the children' is, ugyanazzal a jelentéssel. 'Every children'-nél nem egyes számban van a gyerek, ezért nem jó. 'Every child'-nél meg nem az egyes számhoz tartozó igealak van, az meg azért nem jó.
3. D -> 'All'-nál nincs egyeztetve az ige. Mind a 'no one', mind a 'nobody' önállóan áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!