Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan fordítsam magyarra:...

Hogyan fordítsam magyarra: "Go fish! "?

Figyelt kérdés

Annyit tudtam kideríteni, hogy a kifejezés kártyajátékhoz fűződik, amit nem volt nehéz kitalálni, mert a szövegben a lefordítandó rész így hangzik:

“Go fish,” he said, bored, tossing a card into a sloppy pile between them.

Csak angol nyelven íródott magyarázatot találtam, ami nem sokat segített rajtam. -.-"

2014. szept. 28. 12:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Itt megtalálsz mindent:

[link]

Jó olvasgatást.

2014. szept. 28. 12:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt megtaláltam, de nem sikerült értelmeznem. Nem vagyok elég jó angolos. T.T
2014. szept. 28. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

Lefordítottam neked egy részét. A variációk részre már lusta vagyok.

-------

A 'Go Fish' egy egyszerű kártyajáték. Általában 2-5 játékos játssza, de mindemellett maximum 10 játékos is játszhatja.

5 kártyát osztanak az 52 kártyás pakliból minden játékosnak (tehát ez valószínűleg franciakártya Jolly-k nélkül), ha több mint négyen játsszák. Ha 4 vagy kevesebb játékos játssza, akkor 7 kártyát osztanak mindenkinek. A visszamaradó kártyák meg vannak osztva a játékosok között, és rendszerint egy rendezetlen kupac formájában vannak szétterítve. Ezt a kupacot nevezzük 'óceán'-nak vagy 'tó'-nak.

Az a játékos, akin éppen a sor van, kér bizonyos értékű lapot egy másik játékostól. Mondjuk Alice kérdezi:

'Bob, vannak hármasaid?'. Alice-nak birtokolnia kell legalább egy olyan lapot, amit kért. Bobnak át kell nyújtania minden ilyen értékű lapot Alice-nak, ha van nála. Ha nincs, akkor Bob azt mondja Alice-nak, hogy: 'GO FISH', Alice húz egy kártyát a tóból (ez ugyebár a középen lévő lefordított kártyákból álló kupac), és a saját kezébe veszi. Most a következő játékoson a sor - kivéve, ha Alice pont olyan lapot húzott, amilyet kért előzőleg (most éppen Bobtól). Ez utóbbi esetben ismét Alice jön. Bármikor, amikor egy játékosnak összejön 4 ugyanolyan értékű lap, akkor az a 4 lap egy 'könyv'-et alkot, és ezeket a lapokat felfordítva a játékos elé kell kirakni.

A következő körben mindig az adott (körét éppen befejező) játékostól balra levő játékos következik. A játék akkor ér véget, amikor minden 'könyv' fel van fordítva. Az a játékos nyer, aki a legtöbb 'könyv'-et gyűjtötte össze.

-------

Arról fogalmam sincs, hogy a 'könyv'-nek van-e valami magyar fordítása. Itt tudod tesztelni a játékot (még nem néztem, hogy ez a leírt alapváltozat vagy egy másik):

[link]

Mindenesetre ez a 'go fish' nem egy szabályos forma. Ez ebben a játékban van, és kész. Nem kell annyira ragaszkodni ahhoz, hogy magyar megfelelőt találj hozzá.

2014. szept. 28. 13:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet a fordításra áldozott idődért, nagyon sokat segítettél. :))
2014. szept. 29. 21:15
 5/5 anonim válasza:
Nem.forditotta le, innen copypasztazta [link]
2021. júl. 10. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!