Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Fél év alatt spanyolul nulla...

Fél év alatt spanyolul nulla tudásról lehetséges? Ha igen, hogyan? Könyvek?

Figyelt kérdés
Kérek a negatív véleményekből, h ááá, úgy sem megy... A munkám múlik rajta. A cégem augusztusban ki fog küldeni Barcelonába 2 évre, aminek a feltétele, hogy márciusban felmutassak egy minimum középszintű vizsgát. Ez kicsivel több mint fél év. Munka mellett nyelviskolába nincs időm járni, önállóan kell nekikezdjek, egyszer-kétszer egy kis különórával. Hol kezdjek neki? Milyen könyvet ajánlotok?
2014. szept. 13. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Mindenképpen érdemes nekikezdeni, aztán majd rajtad áll, mire jutsz. Én igaz, különtanári segítséggel, de 9 hónap alatt csináltam meg nulláról az olasz középfokú nyelvvizsgát, a két nyelv nehézségben kb. ugyanaz, úgyhogy szerintem lehetséges.

Ha angolul tudsz, akkor a neten rengeteg segítséget, tananyagot találsz (és angolról sokkal könnyebb bármilyen nyelvet megtanulni, mint magyarról).

Amire szükséged lesz: egy jó tankönyv (ebben sajnos nem vagyok kompetens, az olasz és a francia után a spanyolhoz már nem kellett könyvet vennem :)), internet (filmek, rádiók, tanananyagok), illetve valami könnyű, mai nyelvezetű könyv spanyol nyelven. Pl. egy regény, én a Harry Potter könyveket szoktam a tanítványaimnak ajánlani, mert azt a legtöbben már ismerik magyarul, és nagyon jó a nyelvezete. De bármi lehet, ami érdekel.

Ezek mellé már csak a szorgalom és a betonfenék kell. Sok sikert! :)

2014. szept. 13. 11:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Na most, ugye Barcelona nehéz dolog, mivel ott nem ("rendes") spanyolul beszélnek, hanem katalánul, ami egy tök másik nyelv, és a spanyol tudásoddal még épphogy talán megértesz ezt-azt, de igazából nem nagyon boldogulsz.

Én amúgy magamtól tanultam spanyolul, és mára simán beszélgetek/írok, szóval van ilyen, meg lehet csinálni. Mondjuk vizsgázni még nem is próbáltam, ugyanis éppen másfajta vizsgákat teszek folyamatosan, és az éppen elég.

Én ezt csináltam: spanyolul filmek nézése (először olyanok, amiket már ismerek amúgy, aztán ismeretlenek is), könyvek olvasása (ugyanaz, először ismert, majd ismeretlen), e-mailezés spanyolul. Ezen kívül voltam Madridban (semmi gondom nem volt) és Barcelonában (na, az már nehezebb dolog, ahogy fent is említettem, az igazából nem spanyol).

2014. szept. 13. 11:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, igen, és tankönyvben az Espanul sin fronteras nagyon jó szerintem!

Első válaszoló! Én is a Harry Potterrel kezdek minden nyelvet. :) Angolt, németet és spanyolt is azzal kezdtem, most meg a franciát. :) (Ott még gyakorlatilag nullán vagyok, csak most kezdtem el, de élvezem nagyon. :))

2014. szept. 13. 11:49
 4/4 anonim ***** válasza:
*Espanol, bocsánat.
2014. szept. 13. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!