Fél év alatt spanyolul nulla tudásról lehetséges? Ha igen, hogyan? Könyvek?
Mindenképpen érdemes nekikezdeni, aztán majd rajtad áll, mire jutsz. Én igaz, különtanári segítséggel, de 9 hónap alatt csináltam meg nulláról az olasz középfokú nyelvvizsgát, a két nyelv nehézségben kb. ugyanaz, úgyhogy szerintem lehetséges.
Ha angolul tudsz, akkor a neten rengeteg segítséget, tananyagot találsz (és angolról sokkal könnyebb bármilyen nyelvet megtanulni, mint magyarról).
Amire szükséged lesz: egy jó tankönyv (ebben sajnos nem vagyok kompetens, az olasz és a francia után a spanyolhoz már nem kellett könyvet vennem :)), internet (filmek, rádiók, tanananyagok), illetve valami könnyű, mai nyelvezetű könyv spanyol nyelven. Pl. egy regény, én a Harry Potter könyveket szoktam a tanítványaimnak ajánlani, mert azt a legtöbben már ismerik magyarul, és nagyon jó a nyelvezete. De bármi lehet, ami érdekel.
Ezek mellé már csak a szorgalom és a betonfenék kell. Sok sikert! :)
Na most, ugye Barcelona nehéz dolog, mivel ott nem ("rendes") spanyolul beszélnek, hanem katalánul, ami egy tök másik nyelv, és a spanyol tudásoddal még épphogy talán megértesz ezt-azt, de igazából nem nagyon boldogulsz.
Én amúgy magamtól tanultam spanyolul, és mára simán beszélgetek/írok, szóval van ilyen, meg lehet csinálni. Mondjuk vizsgázni még nem is próbáltam, ugyanis éppen másfajta vizsgákat teszek folyamatosan, és az éppen elég.
Én ezt csináltam: spanyolul filmek nézése (először olyanok, amiket már ismerek amúgy, aztán ismeretlenek is), könyvek olvasása (ugyanaz, először ismert, majd ismeretlen), e-mailezés spanyolul. Ezen kívül voltam Madridban (semmi gondom nem volt) és Barcelonában (na, az már nehezebb dolog, ahogy fent is említettem, az igazából nem spanyol).
Ja, igen, és tankönyvben az Espanul sin fronteras nagyon jó szerintem!
Első válaszoló! Én is a Harry Potterrel kezdek minden nyelvet. :) Angolt, németet és spanyolt is azzal kezdtem, most meg a franciát. :) (Ott még gyakorlatilag nullán vagyok, csak most kezdtem el, de élvezem nagyon. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!