Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a hasznosabb: PONS -...

Melyik a hasznosabb: PONS - orosz nyelvtan röviden, vagy Orosz nyelvtan középiskolásoknak?

Figyelt kérdés
A második a Kosaras-féle könyv, az első pedig a PONS egyik kiskönyve lenne. Igazából utóbbit már megvettem, de gondolkozom nem-e hasznosabb a Kosaras István-féle könyv.

2014. aug. 31. 23:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A PONS gyakorlati beszédhelyzetekben segít, arra jó. Nyelvvizsgához pedig a Kosaras-könyv ad átfogó rendszerezést.

Mindkét tananyag jól használható, a célodtól függ, melyikre van inkább szükséged.

Kezdő szinten viszont érdemes lenne a Sag za sagom-ot is áttanulni a PONS után.

2014. szept. 1. 09:53
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Megvan a Sag za sagom és a Kljucs is. :)

Amúgy majd később szeretnék egy felsőfokú nyelvvizsgát oroszból, szóval akkor lehet beruházok majd a Kosaras-féle könyvre is, csak arra voltam kíváncsi, hogy mi a különbség a kettő között, mmint, hogy kell-e mindkettő, esetleg csak az egyik. :)

2014. szept. 1. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, felsőfokhoz mindenképp jó lenne. Ahhoz a PONS gyenge, de a többi kb. középszintig jó. Onnan még kell majd más is, de "mindent a maga idején" :).
2014. szept. 2. 10:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Még megvan egyébként az 1000 kérdés 1000 válasz is. :)

[link]

Felsőfokhoz milyen könyvet ajánlanál még majd? Azért kérdem, mert akkor addig összespórolnám rá a pénzt s megvenném.

2014. szept. 2. 11:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Orosz nyelvtan középiskolásoknak?

Abban alap dolgok vannak -

2014. szept. 20. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Ilyen címket találtam: orosz képleírás alap, közép, felsőfokon. Beszédhelyzetek a, k, felsőfokon, orosz társaslgási képeskönyv a, k, felsőfokon. Tanulunk nyelveket, Dr. Gyenesné Orosz nyelv felsőfokon.

Sok szerencsét kívánok hozzá, én még az alapnál járok, de én is oda vagyok az oroszért. :))

2014. szept. 20. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!