Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent az alábbi orosz...

Mit jelent az alábbi orosz mondat?

Figyelt kérdés
У женщин нет риса. Ez egy nyelvtanulóprogramban volt benne, ami a 0-ról indít el. Egyszer csak megjelent ez a mondat, és fogalmam sem volt, hogy a "У" mit jelent a mondat elején.

2014. aug. 22. 16:31
 1/8 Borosta2 válasza:
100%
A nőnek nincs rizse és az y nak nek ragnak felel meg
2014. aug. 22. 16:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasz. Hadd kérdezzem még meg azt, hogy a "nő"-szó végén alapból egy "a" betű van. Itt ez miért nincs? Illetve ugyan ez a problémám a "rizs" szóval. Ott miért van "a" betű?
2014. aug. 22. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A rizsnél azért van "a" betű, mert ha vminek a létezését tagadunk, akkor a főnév birtokos esetbe kerül. A nőt nem tudom. :(
2014. aug. 23. 19:05
 4/8 Csicsky ***** válasza:
100%

Nekem ez jött ki:

A nőknél nincs rizs.

2014. aug. 23. 23:30
 5/8 Csicsky ***** válasza:
100%

Illetve:

A nőknek nincs rizsük.

2014. aug. 23. 23:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az 5-ös válaszoló jól mondja: Nőnemű többes birtokos eset a szótőre végződik, eltűnik az "a".
2014. aug. 24. 12:42
 7/8 anonim válasza:
Na, pontosan így nem lehet egy nyelvet megtanulni. :) Azért sok sikert.
2014. aug. 28. 09:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Az előző válaszolónak:lassan kezdem belátni én is, de épp ezért olvasok hozzá egy blogot, és van tankönyvem is mellé.

2014. aug. 28. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!