Németül vagy oroszul tanuljak? Nem tudok dönteni.
Orvostanhallgató vagyok, és szeretnék az angol mellé még egy nyelvet megtanulni. Több hete gondolkozom már rajta, hogy mégis melyiket válasszam. A német kifizetődőbbnek tűnik, esetleges későbbi munkavállalás szempontjából is, de több dolog is van, ami érdekel és Németországban van a legnagyobb múltja. Viszont sokkal jobban tetszik az orosz... És az angol után "unalmasnak" is találom a németet, túlságosan hasonlóak.
Inkább az eszemre hallgassak, és vágjak bele a németbe szerintetek, vagy először orosz?
3-nak: a Pons majdnem tökéletes, az utolsó lecke volt nehéz, ahol egyszerre vette az eseteket. Ettől függetlenül maximálisan meg vagyok elégedve a Pons-szal, a Sag za sagom jó még nagyon, azzal folytattam és még beszereztem az ált. isk-i orosz sorozatot is. A Kulcs könnyű.
Szerintem is válaszd az oroszt, az angolhoz való különbsége miatt, nem fogsz unatkozni. Én egy kissé nehéznek találom, de nekem az angol is nehéz... De kitartó vagyok, meglesz az, csak lassabban. Angol után a németet könnyebbnek mondják, az orosszal kissé "dolgoznod" kellene. :) De megéri, mert - szerintem is - szép a hangzása, a betűje és annyi rácsodálkozást kaptam már rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!