Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek hiba lenne érettsé...

LiNorina kérdése:

Szerintetek hiba lenne érettségi után halasztani egy évet és kimenni Hollandiába, vagy Angliába au-pair-kedni? Megbánnám? Vagy hasznomra válna?

Figyelt kérdés
Most megyek 11.-be, és mostanában nagyon sokat gondolkozom azon, hogy külföldön szeretnék dolgozni és élni az egyetem/fősuli után és eszembe jutott, hogy talán az au-pair-kedés ebben valamilyen szinten segíthetne nekem. (Tapasztalat, kapcsolatok, nyelv...stb) Arra gondoltam, hogy az érettségi utáni egy évben Hollandiában/Angliában lennék au-pair, majd utána kezdeném meg a főiskolát. Nem lenne hiba, ha gimi után halasztanék, nem bánnám meg? Nehezebb lenne majd így felvételiznem egyetemre/fősulira? Mit gondoltok? Ha van aki hasonlóan au-pair volt, vagy csak simán halasztott, megírhatná a tapasztalatait!

2014. aug. 14. 19:10
1 2
 11/16 Singham ***** válasza:
Sajnos az a szintű tudás kevés nagyon. Akkor marad Anglia kérdező.
2014. aug. 15. 14:45
 12/16 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek a valaszokat!!:)
2014. aug. 15. 15:46
 13/16 anonim válasza:
66%

Én 2012-ben érettségiztem, és bizony kijöttem Hollandiába egy évre aupairkedni és NEM, egyáltalán nem bántam meg. Eleve fogalmam sem volt, mit akarok kezdeni magammal a jövőben, csak azt, hogy jó lenne valamit még tanulni, de azért nem kapásból a lehúzott 12 év után... Azóta kitaláltam, hogy mi akarok lenni, ha nagy leszek, az angolom rengeteget javult plusz sokkal önállóbb lettem.

És amúgy baromira nem városi legenda, hogy itt mindenki beszél angolul, az eddigi eltöltött fél évem alatt KÉTSZER volt olyan, hogy az adott ember nem beszélt angolul. Kétszer. Pedig itt aztán mindenkivel cseverészel, mert rád köszönnek a buszmegállóban, a boltban, vagy éppen a parkban, és mikor közlöm velük, hogy bocsi, angolul beszélek, gond nélkül átváltanak.

Egy szó, mint száz: HAJRÁ!

2014. aug. 21. 23:41
 14/16 anonim válasza:
54%
Ja, és én közvetítőn keresztül jöttem ki, sokkal biztonságosabb, mint csak úgy magadtól kijönni. Pláne, hogy pont most változtak meg a szabályok, és ezentúl nem kell fizetni a közvetítésért :).
2014. aug. 21. 23:43
 15/16 Singham ***** válasza:
A közvetítős részig még volt esélyed, hogy elhigyjem a válaszod. Menj máshova hazudozni.
2014. aug. 24. 18:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Én irigylem azokat, akik ki mernek menni külföldre, belőlem sajnos hiányzik a bátorság, pedig rohadt nagy tapasztalat.

Én most holland szakos vagyok, van olyan szaktársam, aki egyetem előtt kint volt egy vagy két évet, és előnnyel indult, pluzs talpraesettebb, nem fél megszólalni, nem tojja össze magát, ha hozzászól valamelyik anyanyelvű tanár.

A hollandok tudnak ugye angolul is, tehát elvagy kint holland tudással, de ha fair családhoz kerülsz, beirathatnak akár holland nyelvtanfolyamra is, legalábbis elviekben az au pair programban azért kevés a fizu külföldi viszonylatban, mert jár mellé egy nyelvtanfolyam, csak ezt sok család figyelmen kívül hagyja.

Szóval szerintem vágj bele, hatalmas élmény és élettapasztalat lehet.

2014. aug. 26. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!