Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A BRAUCHEN-értelmezése?

MIKA AYOHARA kérdése:

A BRAUCHEN-értelmezése?

Figyelt kérdés

Egy tankönyvben olvastam a brauchen-nek tárgyas a vonzata.

PL: Ich brauche dich (tárgyas a dich) Ez eddig szép és jó eddig értem de ,, Ich brauch dein Farrad,, (a dein ugyebár birtokos) akkor most mivan? Kérnélek titeket hogy egy mezei kezdőnek elmagyarázná egy hozzáértő.

2014. aug. 3. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert van benne egy birtokjelző előtag (biztosan nem ez a helyes nyelvtani megnevezése, nem vagyok nyelvész), akkor még maga a kifejezés tárgy.

Magyarul próbáld meg értelmezni. Ez mind tárgyeset (mit? kérdőszóval kérdezünk rá):

könyvet

tollat

ágyat

a könyvedet

a tolladat

az ágyadat

a kutya pórázát

a diák iskolatáskáját

Attól, hogy beleteszem azt, hogy kinek a mijére van szükségem, attól még tárgy marad.

2014. aug. 3. 21:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2014. aug. 4. 06:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Lehetséges az hogy egy birtokos névmás felvegye a határozott névelő tárgyesetének végződését?

PL Der Tisch+dein--- deinEN Tisch

2014. aug. 4. 06:30
 4/5 A kérdező kommentje:
A brauchen értelmezésére vonatkozóan kérdem ezt.
2014. aug. 4. 06:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Természetesen, hiszen valahogy jelölni kell, hogy tárgyesetről van szó:)
2014. aug. 4. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!