Mit jelent az az angol mondat, hogy: I feel gross?
Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 22:21
1/11 anonim válasza:
Teljesnek erzem magam. Legalabbis en erre gondolnek.
2/11 anonim válasza:
Ellenkezőleg, vmi olyasmit jelent, hogy "undorítóan érzem magam".
3/11 A kérdező kommentje:
Na, azt tuti, hogy nem jelenti, mert kifogásként hozták fel ezt a mondatot a szövegkörnyezetben.
Szövegkörnyezet: I'm sweaty and gross.
vagy:
I just came back from the gym, I feel gross.
Valami kedvetlenséget jelent, de tudom, hogy a gross nem kedvetlenség angolul. Nem tudom összerakni.
gross angolul azt jelenti, hogy goromba, durva, de ez meg nem illik bele a szövegbe. Mert hülyeség azt állítani, hogy: Épp most jöttem vissza a tornáról és gorombának érzem magam. - ennek így nincs értelme! Már megint vmi speciális kifejezésbe botlottam...
2014. júl. 21. 22:31
4/11 A kérdező kommentje:
Ami írtam, az az 1-es válaszolónak szólt.
2014. júl. 21. 22:33
6/11 anonim válasza:
Használd az 5. jelentést. Az jó lesz neked. Biztos csaj volt. Ők vannak mindig úgy oda.
7/11 anonim válasza:
Upsz. Itt van, ami lemaradt az előbb:
8/11 anonim válasza:
Amúgy egy csöppet sem speciális. Ez egy 'linking verb' ('feel'). Azért használ melléknevet. Ez nem kifejezés, hanem 2 szó összerakása (ige + melléknév).
9/11 anonim válasza:
Jó, kicsit fáradt vagyok lehet. Ha még pontosabban akarnám kifejezni magam, akkor azt mondanám, hogy: ez nem IDIÓMA, FRAZÁLIS IGE, stb., hanem egy összetétel. 'Kifejezés' az végül is lehet, az nem egy annyira speciális dolog, mint pl. egy 'idióma'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!