Spanyolt, olaszt vagy franciát tanuljak? (több lent)
Szerintem előbb az angolt és a németet kellene magasabb szintre hozni. Munkahelyeken, külföldön a középfok még nem egy magas szint. Otthoni, multinál munkavégzésre kevés, mert oda folyékony nyelvtudás kell, már eleve angolul interjúztatnak. Külföldre meg még a mosogatáshoz elég, rendes irodai munkára nem.
Úgyhogy előre azt mondanám, hogy egyiket sem, amíg a másik kettőn nem tudsz jobban.
Utána a spanyolt vagy a franciát mondanám, attól függ milyen céljaid vannak. A spanyol szerintem hasznosabb az olasznál.
Koszi a valaszokat :)
Megfogadom a tanacsod, hogy magasabb szintre fejlesztem magam es majd csak azutan kezdem el vmelyiket.
A középfok és a felsőfok között nincs szinte semmi különbség. A magyarországi nyelvvizsgák nem érnek semmit, nem jelentenek valódi nyelvtudást. Azt csak az életben lehet szerezni, anyanyelvi környezetben. Egyébként meg cseszheted, akármilyen nyelvvizsgád is van.
Én angolt és spanyolt tanultam, mindkettőből van középfokú nyelvvizsgám, de sajnos egyikből sem vagyok tárgyalóképes. Angolul megszólalni sem tudok, spanyolul úgy, ahogy eltársalgok, a hétköznapi életben talán boldogulnék, de a munkaerőpiacon sajnos nem sokat érnék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!