Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » SPANYOLT, FRANCIÁT vagy...

SPANYOLT, FRANCIÁT vagy OROSZT érné meg tanulni? Melyiket kezdenétek el?

Figyelt kérdés

ANGOLból megvan a felsőfokúm, OLASZ nyelvből a középfokúm amiket ki is tudok használni. NÉMETBŐL most középfokúztam le - ezt "csak" netes hírek és könyvek olvasására használom.

Nem gondolkodok Európán kívül.

Melyiket érné meg az UTOLSÓ elsajátítandó nyelvnek választani - többe már nem fognék bele...

Minden komment zöld mancs!

2014. máj. 5. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Spanyolt:D Azt mondják az könnyű :D
2014. máj. 5. 13:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Olasz után könnyű franciát és spanyolt tanulni. Mivel nem gondolkodsz Európán kívül, a spanyolt kilőném. Marad a francia és az orosz. Francia az EU hivatalos nyelve, szóval ilyen irányban használható, orosz viszont a gazdasági szférában kedvelt. Én érdemben sajnos nem tudok érveket mondani, mert én franciául és oroszul tanulok angol mellett és később szeretném majd az olaszt és a spanyolt megtanulni.

Vagy a végzettségedhez jobban illőt vagy azt válaszd, amelyik jobban tetszik. Francia, spanyol tényleg könnyű lenne, én a francia után értem majdnem teljesen az olaszt, az orosz pedig azért egy más műfaj, de nem tartom nehéz nyelvnek, max a kézírás logikátlan az én eszemnek.

2014. máj. 5. 13:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Franciát ajánlom, nagyon sok munkahelyen előnyt jelent.
2014. máj. 5. 14:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi! Mancsok mentek!

Az OROSZ tűnik az észszerű döntésnek, de egy FRANCIA vonzana jobban. - Mivel sok energia egy nyelv elsajátítása (egy erős alap lenne a cél 1 év alatt) az OROSZ tűnik reálisabbnak.

2014. máj. 5. 23:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Én az alábbi sorrendet javaslom:

1. OROSZ, mert egy ANGOL-NÉMET-OROSZ-OLASZ négyessel Európa nagy része lefedhető.

2. SPANYOL, mert ANGOL-NÉMET-SPANYOL hármas az OLASZ kíséretével a tengerentúlon is versenyképessé tesz.

3. FRANCIA, mert Magyarországon hamarabb kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy ANGOL, NÉMET vagy OROSZ nyelven kommunikáljon. A FRANCIA hasznos lehet, de kelet-európai viszonylatban nem a legmeghatározóbb.

Szóval OROSZ! :)

2014. máj. 5. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!