A BME-s és a TELC-es nyelvvizsgák közt van valami különbség?
Feladatokban elsősorban.
(középszint)
Köszi.
Őszíntén szólva gőzöm sincs róla mi legyen most majd.
TELC-re akartam menni nagyon. Ismerőseim nagy része arra ment és elsőre sikerült nekik. És nem egy olyan ismerősöm is van akinek elég jó nyelvérzéke van és bme-n 2x meghúzták. (emelt érettségin meg 80% felettit írtak meg máshol sikerült nekik)
Viszont most elmentem nyelvsuliba. (több mint egy éve nem angoloztam szóval muszály, hogy beszéltessenek, magán tanár meg drágább) És ott közölték, hogy bme-sre készítenek fel. Utána számolgattam 60 órás az egész 2*3 óra hetente és az 10 hét. Az ha jól számoltam bme-s agusztus végire végez. Telc meg 3 héttel hamarabb van.
ha felsőoktatásba jelentkezik, valószínűleg mindegy.
Ha diplomához kell, mindegy. Ha állást keres, pedig az adott helyzet, (idegen nyelvű interjú) fog dönteni.
Az erőssége számít. Tehát ezt jól tudjuk, hogy adott nyelvekből mely nyelvvizsgák milyen szinten állnak. Van ami nagyon könnyű, és van ami azért rendesen teszteli a nyelvtudást, és akkor lesz sikeres a vizsgád, ha tényleg tudod azt a nyelvet az adott szinten. És ha pl. egy nyelvvizsga 2 részét másik helyeken csinálod meg, annak is utána kell nézni, hogy melyik milyen erős. Mert ha pl. kiválasztod a legkönnyebb írásbelis és szóbelis vizsgát, ás könnyen meg van az nem fair azzal szemben, aki egy erős vizsgáért küszködött.
Éppen ezért vannak rangsorolva az egyes nyelvvizsgák. És a TELC németből nem éppen egy előkelő helyen van manapság. Angolból egy erős középmezőny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!