Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A BME-s és a TELC-es nyelvvizs...

A BME-s és a TELC-es nyelvvizsgák közt van valami különbség?

Figyelt kérdés

Feladatokban elsősorban.

(középszint)

2014. jún. 17. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
én 2005-ben voltam TELC-en. elmondom, hogy már akkor nagyon nehéz volt. 80% kellett a középfokhoz, azóta nézegetek másfélét, mindenhova 60% kell.
2014. jún. 17. 14:30
 2/10 anonim ***** válasza:
BME>TELC
2014. jún. 17. 15:13
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi.

Őszíntén szólva gőzöm sincs róla mi legyen most majd.

TELC-re akartam menni nagyon. Ismerőseim nagy része arra ment és elsőre sikerült nekik. És nem egy olyan ismerősöm is van akinek elég jó nyelvérzéke van és bme-n 2x meghúzták. (emelt érettségin meg 80% felettit írtak meg máshol sikerült nekik)

Viszont most elmentem nyelvsuliba. (több mint egy éve nem angoloztam szóval muszály, hogy beszéltessenek, magán tanár meg drágább) És ott közölték, hogy bme-sre készítenek fel. Utána számolgattam 60 órás az egész 2*3 óra hetente és az 10 hét. Az ha jól számoltam bme-s agusztus végire végez. Telc meg 3 héttel hamarabb van.

2014. jún. 18. 14:43
 4/10 anonim ***** válasza:
A BME nehezebb, de sokkal inkább preferáltabb mint a TELC. Nem mindig a legkönnyebb a legjobb választás.
2014. jún. 18. 23:53
 5/10 anonim ***** válasza:
BME szóbelin voltam :D mintha a '60 évesekből adtak volna le a magnohallgatást...A telc meg kicsit aljas, de még mindig hamarabb vállalnám be, mint a BME-t. a BME írásbeli-t én nagyon nehéznek tartom, főleg amikor 20-25 szóból kell betteni 10 vagy 15-t. A telc-et választanám, könnyebben letehető, és oda is csak 60% kell már.
2014. jún. 20. 14:45
 6/10 anonim ***** válasza:
És most gondolkozz el rajta egy picit. Melyiket fogják előbb kiválasztani? Aki a nehezebbet is meg tudta csinálni, vagy aki a könnyebbet csinálta?
2014. jún. 20. 15:07
 7/10 anonim ***** válasza:

ha felsőoktatásba jelentkezik, valószínűleg mindegy.

Ha diplomához kell, mindegy. Ha állást keres, pedig az adott helyzet, (idegen nyelvű interjú) fog dönteni.

2014. jún. 20. 15:09
 8/10 anonim ***** válasza:
HR-es vagyok, és jó nagy tévhit, hogy nem nézik milyen nyelvvizsgád van ;)
2014. jún. 21. 16:21
 9/10 anonim ***** válasza:
utolsó válaszoló, HR-s létedre elárulod nekünk, hogy melyik nyelvvizsga ér a ti szemetekben a legtöbbet? Nyilván a nemzetközi nyelvvizsgák, de utánuk?
2014. jún. 21. 16:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Az erőssége számít. Tehát ezt jól tudjuk, hogy adott nyelvekből mely nyelvvizsgák milyen szinten állnak. Van ami nagyon könnyű, és van ami azért rendesen teszteli a nyelvtudást, és akkor lesz sikeres a vizsgád, ha tényleg tudod azt a nyelvet az adott szinten. És ha pl. egy nyelvvizsga 2 részét másik helyeken csinálod meg, annak is utána kell nézni, hogy melyik milyen erős. Mert ha pl. kiválasztod a legkönnyebb írásbelis és szóbelis vizsgát, ás könnyen meg van az nem fair azzal szemben, aki egy erős vizsgáért küszködött.

Éppen ezért vannak rangsorolva az egyes nyelvvizsgák. És a TELC németből nem éppen egy előkelő helyen van manapság. Angolból egy erős középmezőny.

2014. jún. 21. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!