Mi a különbség a különböző nyelvvizsga típusok között? "Rigó utcai, Telc, Toefl.
van egy és kétnyelvű is.
ha dolgozni akarsz a nyelvvizsgával, akkor egynyelvű
kétnyelvűt csak az csinál, aki tanárnak akar menni az adott nyelvből, mert gyakorlati életben és a munka világában fabatkát sem ér.
A rigó utcai nehezebb, mint a Telc. A toefl meg ha jól tudom, az az amerikai anyanyelvi szintű. Van még a BME, az a legkönnyebb, de a szóbeli része az rossz (tehát a hallgatásnál visszhangzik a terem, meg rossz a hanganyag, ilyenek ), a rigónak jobb. A BMEnél az a jobb, hogy van X tipusú feladat (kb. 5 asszem ) és azok a gyakorló könyvekben mind benne is vannak, és csak az az 5 típus van benne a vizsgában, tehát mindegyikre lehet is készülni. Van az FCE, ami kicsit nehezbb mint a közép, az cambridgei központú.
A Telcnél meg régen elég sokat csaltak, azt most nem részletezném. Mára már normálisabbak.
Szóba jöhet esetleg később angol nyelvi területen egy év gimi, azért gondoltam a Toefl-re. Úgy tudom kinti munkalehetőségnél azt fogadják el.
Még az érdekelne, hogy amikor végez a gimivel és felvételizik egyetemre, fősulira akkor teljesen mindegy ,hogy melyik tipusu nyelvvizsgát teszi le? Bármelyiket elfogadják? "C" felsőfokra gondolok ami jelenleg 40 pontot ér. /egy anyuka voltam/.
szerintem, egyetem elött egy jobbat tegyen le, ott van a CPE is, az is anyanyelvi szintű mint a toefl, csak azt nem kell újjítani. Nem tudom hogy két évenként-e de az biztos h mindig be kell járni valamilyen időszakonként, és akkor újravizsgázni. Na ez meg persze pénzzel is jár, azaz mindig be kell fizetni azt az X összegű pénzt, amit a vizsgánál követelnek.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Asszem,a "Rigó" utcait nem kell ismételni
Ha egyszer megadták érvényes marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!