Ezt mondhatom így angolul? Mi volt a baja az angol tanáromnak ezzel? Segítenél?
Az egyik angol dolgozatomban az volt a szövegben, hogy az emberek lábbal hajtják a biciklit. Majd volt egy kérdés, hogy hogyan hajtották az emberek régen a biciklit?
Én ezt válaszoltam (max 6 szót lehetett és a they meg volt adva)
they pushed it with their legs
erre a tanár bekarikázta a "it with" részt pirossal, hogy az rossz és nem is adott rá pontos...miért? Azt hittem az "it" szócskával vissza lehet utalni az alanyra...rosszul tudom?
Most amiatt elakadtam, mert nem tudom mondhatom e ezt a tételdolgozatomban:
I've been learning english for 9 years now, which sound like a long time, but at primary school i wasn't really interested in IT....stb
Bele írhatom? EZ így jó? Akkor mi volt a hiba előzőleg, miért javított ki a tanárom? nem értem...:(
Valaki segítsen kérlek titeket!
Nagyon szépen köszönöm, MEGY A ZÖLD! :))
18/L
Köszönöm! :)
A pedalled azért nem lett volna jó, mert egy kép is volt mellette és erről a bicikliről volt szó: [link]
Egyébként a szövegben is lábbal hajtották-ként említették, ezért írtam így...mind1. :)
A válaszokért ment a zöld!
A filmes részt pedig nem szeretném lecserélni, egy native speaker teacher-től van a mondat, úgyhogy abban a részében nem kételkedem...a második részében nem voltam biztos. :) Köszönöm! :)
Mar maga a dolgozati kerdes is rossz.
How did people use to drive the bike in the past?
Nem vezetjuk a biciklit, hanem hajtjuk.
Szoval, "How did people used to ride bicycles in the past?
Kérdező! Miből gondolod, hogy Patricia Kacprzak, aki azt írja magáról (a másik kérdésedből tudom), hogy 7 éves kora óta tanul angolul, native speaker?
Múlt idejű kérdésre azt válaszolni, hogy "they have pedalled", meg az, hogy "How did people used to ride" az angol nyelvtan szerint hagy némi kivánnivalót maga után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!