Miért nézik le sokan az angol nyelvet és mondják rá hogy primitív és értéktelen?
Én is azt gondolom, hogy a magyar nyelv sokkal kifejezőbb, és szebb.
De nézd meg ezt a videót, ahol angolok beszélnek a magyar nyelvről:
https://www.youtube.com/watch?v=EOlVMjPNYCk&index=22&list=FL..
"Miért nézik le sokan az angol nyelvet és mondják rá hogy primitív és értéktelen?"
Ezt olyanok mondják, akik nem értenek a nyelvekhez, az ő véleményükre pedig nem érdemes adni. Csak a hozzá nem értők csinálnak olyan összehasonlításokat, hogy melyik nyelv "kifejezőbb", "árnyaltabb", "szebb", stb. Az utóbbi ugyanis szubjektív, míg az előbbi kettő minden nyelvnél ugyanolyan, és csak az egyén tudásától függ. Jó példa erre az utolsó válaszíró válasza:
"Nem hinném hogy ez féltékenység. Egyszerűen a magyar bonyolultabb, árnyaltabb nyelv mint az angol."
Igen? És ezt hogyan mérted le? Beszéltél ELTE-s és oxfordi nyelvészekkel, valamint megvizsgáltad az átlag angol és az átlag magyar ember nyelvhasználatát és felmérést végeztél, hogy mennyire érzik úgy, hogy sikerült pontosan kifejezni, amit akartak?
Minden nyelvnek vannak árnyalatai, minden nyelvnek van kulturális háttere (költészet, népdalok, regék), ahogy szakszókincse is. Minden nyelvnek vannak a nyelvet primitív módon beszélő használói és vannak Shakespeare-ek és Jókaik is. Beszéld meg egy oxfordi angol szakossal, hogy az angol nyelv nem olyan "árnyalt", mint mondjuk a magyar.
"Ez csak az én véleményem, de szerintem például a magyar a dallamosabb, jobb hallgatni, szebb a hangzása."
Ja, hogy úgy! Akkor meg ne úgy kezdd a mondatot, hogy "Egyszerűen a magyar bonyolultabb", mert még azt hisszük, hogy tényeket írsz, hanem írd elé, hogy "szerintem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!