Mennyivel léphetem túl a szavak számát? A TÖBBI LENT
Figyelt kérdés
Tehát ha van egy íráskészéges feladat, akkor mennyivel léphetem át a határt? pl. ha 150 szót lehet írni max. akkor az nagy baj ha 153 szavas amit írtam?2014. máj. 11. 17:21
2/9 A kérdező kommentje:
oh, köszönöm a gyors választ... Tehát akkor még ez belefér, ha jól számolom jelen esetben ez most 1,02 százalékos túllépés.
2014. máj. 11. 17:28
3/9 anonim válasza:
Ezeket senki nem szokta megszámolni, kb tudják a tanárok hogy a 150 szó fél-másfél oldal, ha nagyon eltér ettől akkor szemre rámondja hogy sok.
4/9 anonim válasza:
Semmiféle +10%-os szabály nincs az érettségin, a több szóért nem vonunk le. Amúgy se számolgatjuk a szavakat, csak akkor, ha feltűnő az eltérés. Ne gondold, hogy bárki elvárja, hogy hajszál pont szónyi pontossággal kisakkozd a fogalmazást.
5/9 anonim válasza:
^
Lol, érettségin, magyaron, oldalszám van megadva, de ha vetted volna a fáradtságot hogy megnézd a címkéket, kedves tanárnéni/bácsi, akkor láthattad volna, hogy a kérdés nyelvvizsgára vonatkozik, ahol pedig rohadtul ez a szabály érvényes.
6/9 anonim válasza:
Ahhoz szoktam fáradságot venni, hogy válaszoljak, méghozzá lelkiismeretesen, ha kell, utánanézve, hiteles forrásból. A cimkék nézegetése nem tartozik a válaszhoz, nem az a céljuk, hanem a keresés. Állításodat jó lenne, ha vizsgaszabályzattal, vizsgaleírással is alátámasztanád: ez így nem más, mint az "azt mondta a nagymamám tanárának a sógora 10 éve". Végignéztem számos nyelvvizsgaközpont leírását: terjedelem és pontozás viszonyáról nem írnak sehol, egyedül a city&guilds-nél a mintalevélnél írják, hogy az terjedelemben kétszer annyi(!), mint a megadott, ezért egy pontot le lehet vonni, mindazonáltal ők maguk se vontak le mintaértékelésükben. Nyilvánvaló, hogy a vizsgázókat az összes körülményről tájékoztatni kell, a maximális információt meg kell kapniuk a sikeres vizsgához, így, mivel terjedelem-túllépésről semmiféle rendelkezést nem lehet olvasni, nyugodtan elmondhatjuk, hogy ezért büntetés legfeljebb szélsőséges esetben jár. "néni"
7/9 anonim válasza:
^
Eddig összességében négyszer nyelvvizsgáztam (B2 angol (96%), C1 angol (92%), B1 német (72%), B2 német (68%) - mind elsőre sikeres), illetve 13 éve tanulok angolt és 1,5 éve németet (vizsga-célirányosan). Az emelt érettségim is megvan angolból (89%), úgyhogy szerintem elég hiteles információforrás vagyok ebben a témában. MINDEN alkalommal +/- 10% volt az eltérési arány. End of story.
8/9 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát köszönöm!
2014. máj. 12. 15:50
9/9 anonim válasza:
Én azon az állásponton vagyok, hogy nem fogja megszámolni a tanár, hány szót írtál, csak megsaccolja. A feladatlapon sem az áll, hogy írj 143 szót PONTOSAN, hanem az, hogy írj 100-150 szót. Valahol még ott is van, hogy 'about'. Az íráskészség nem azt nézi, hogy tudsz-e számolni szavakat, vagy hogy tudsz-e pontosan annyit írni, amennyit kell, hanem, hogy tudsz-e levélben megnyilatkozni az adott nyelven, mennyire kerek mondatokat használsz, milyen a központozás (vesszők, stb.)... Érettségi vagy nyelvvizsga? 10 000 000 magyar él Magyarországon, annak kb 10%-a érettségizik (vagy kevesebb is), de az is kb. 100 000 tanuló. egy javítótanárnak van kb 30 diákja, akinek a dolgozatát javítania kell, mellé még a többi osztályban is tanítani kell, dolgozatot összeállítani vagy íratni, nem fogja senki sem megszámolni, hogy vajon túllépted-e a korlátot, vagy nem. A kipontozott vonalakra úgyis kb annyit tudsz írni. Hasonló a helyzet nyelvvizsgánál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!