Szókincsben mennyivel durvább egy angol felsőfok egy középfoknál?
Figyelt kérdés
Kérem szépen, olyan válaszoljon, aki már próbálta mindkét nyelvvizsgát. :)2014. jan. 17. 10:42
1/6 anonim válasza:
Felsőfokra nem csak sokkal több szót kell tudni hanem az azonos jelentésű szavak árnyalatbeli különbségeit is meg kell tudni különböztetni. Szövegértésben sokszor találkozni olyan szövegben hogy valamit nem mondanak ki csak utalnak valamire és a kérdés is arra vonatkozik hogy mire utaltak.
3/6 anonim válasza:
Megközelítőleg 5.000 szavas aktív szókincs birtokában mentem el felsőfokra ANGOL nyelvből. Az alábbi különbségeket tudnám kiemelni:
- Több kifejezés ismeretének a szükségessége vonzatokkal.
- Rendhagyó esetek gyakoribb megjelenése.
- Hangutánzó szavak (dorombol, csahol...stb) szavak a teszt részben...stb.
Nekem a KÖZÉPFOK ~90%-os lett az írásbeli és a szóbeli részén is. Gondoltam, nekiugrok a FELSŐFOKNAK és a következő hónapban jelentkeztem is: ~64%-kos lett.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Azért kérdeztem, mert én is most voltam középfokon, 90% lett a szóbelim, pedig ettől féltem a legjobban... És önmagamhoz képest borzasztó gyatra voltam, mert tudom, hogy mit tudok, na ennek a fele sem jött ki ott és akkor belőlem.. Mégis azt mondták a vizsgáztatók, hogy lassan megpróbálkozhatnék a felsőfokkal... Hát ha az én bénázásomra 90%ot adtak, el sem merem képzelni, mit tudhat az, akinek épphogy megvan a 61%. :O
2014. jan. 18. 11:58
5/6 anonim válasza:
Nem tudom hogyan lehet 5000 szavas szókinccsel letenni a felsőfokot amikor ez még a középre se túl sok?
6/6 A kérdező kommentje:
Én meg nem értem, hogy lehet akár csak megbecsülni is, hány szót tudsz az adott nyelven... :)
2014. jan. 20. 18:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!