Mit tanuljak inkább németet vagy oroszt?
A németet válaszd, mert az orosszal sokkal kevesebb helyen tudsz elhelyezkedni. Én németet tanulok, és nem nehéz, ha tényleg tanulsz rá. Szabályos nyelv, csak kicsit összetettebb, mint az angol, mert a német mindent ragoz (névelő, ige, melléknév, főnév), tehát ez lesz kicsit bonyolult az elején.
(Ha minden igaz, az orosz is ragoz mindent, ott annyi a nehezebb, hogy meg kell tanulni a cirill betűket is.)
Az orosz könnyebb (a cirill betüket egy nap alatt meg lehet tanulni), a német viszont hasznosabb.
Én mindkettöt tanultam, a németet használom, az orosz csak van.
nemet, szerintem a mai világban inkább azt..
ugyanis az orosz már "kiment a forgalomból" ugyanis már suliba sem azt tanulják a gyerekek, hanem vagy németet vagy angolt /legtöbbször/
AZ utolsó válaszadót szeretném pontosítani: Az orosz egyáltalán nem ment ki a forgalomból,hanem épp ellenkezőleg.Hosszú ideig tényleg nem sokan tanulták,de most ismét sok gimnáziumban tanítják,és tanulják is.Szóval a forgalomból nem ment ki,hanem visszajött.
Persze sokan tanulják a némtetet is,de az orosz is visszajött a divatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!