Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tanuljak inkább németet...

Mit tanuljak inkább németet vagy oroszt?

Figyelt kérdés
8. osztályos vagyok és haladó angol szakra megyek és választható még egy nyelv. Olyan írjon aki tud erről sokat vagy tapasztalt, esetleg valamelyiket tanulja és szerinte hasznos.

2014. máj. 3. 09:19
 1/5 anonim ***** válasza:

A németet válaszd, mert az orosszal sokkal kevesebb helyen tudsz elhelyezkedni. Én németet tanulok, és nem nehéz, ha tényleg tanulsz rá. Szabályos nyelv, csak kicsit összetettebb, mint az angol, mert a német mindent ragoz (névelő, ige, melléknév, főnév), tehát ez lesz kicsit bonyolult az elején.

(Ha minden igaz, az orosz is ragoz mindent, ott annyi a nehezebb, hogy meg kell tanulni a cirill betűket is.)

2014. máj. 3. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Az orosz könnyebb (a cirill betüket egy nap alatt meg lehet tanulni), a német viszont hasznosabb.

Én mindkettöt tanultam, a németet használom, az orosz csak van.

2014. máj. 3. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:
német, mert annak még veheted hasznát. pl. ausztriába lehet kimész majd dolgozni, de oroszo.-ba teljesen kizárt
2014. máj. 3. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:

nemet, szerintem a mai világban inkább azt..

ugyanis az orosz már "kiment a forgalomból" ugyanis már suliba sem azt tanulják a gyerekek, hanem vagy németet vagy angolt /legtöbbször/

2014. máj. 3. 12:18
 5/5 anonim ***** válasza:

AZ utolsó válaszadót szeretném pontosítani: Az orosz egyáltalán nem ment ki a forgalomból,hanem épp ellenkezőleg.Hosszú ideig tényleg nem sokan tanulták,de most ismét sok gimnáziumban tanítják,és tanulják is.Szóval a forgalomból nem ment ki,hanem visszajött.

Persze sokan tanulják a némtetet is,de az orosz is visszajött a divatba.

2014. máj. 5. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!