Szerintetek melyik nyelvet érdemes manapság második nyelvnek tanulni?
Valószínűleg a francia, bár sokan meggyőzőnek tartják a spanyol mellett, hogy Dél-Amerikában beszélik (bár magyar ember az életbe nem jut el oda, és onnan se sűrűn jönnek ide). Viszont mintha az olaszokkal szorosabb lenne a kapcsolatunk.
Viszont én még nem találkoztam olyannal, aki használható szinre el jutott egy nyelvbő csak azért, mert azt hasznosnak gondolta, de különösebben nem vonzódott hozzá. Utóbbi nem elhanyagolható tényező.
Attól, függ melyik tetszik a legjobban. Ha már csak a bankokat nézem akkor is sok helyen használható.
Erste, MkB, Raiffeisen - Német (osztrák)
UniCredit, CIB - Olasz
Cofidis, Cetelem - Francia
Mind a három nyelvvel (elméletileg) el tudnál helyezkedni. De én személy szerint sosem arra mentem, hogy melyik nyelvvel kereshetném a legtöbbet, vagy hogy melyiket beszélik a legtöbben.
Hidegen hagy hogy a németet kérik mindenhol (bár igaz mindig fogunk függeni tőlük), ha egyszer a kiejtése is ronda a fülemnek.
Azt tanuld, ami tetszik.
Én az olaszt ajánlom.Igaz hogy Dél-Amerika úgy beszél(kivéve Brazília mert ők portugálul)de ki költözik arra a csóró vidékre?
Észak-Amerikában viszont több helyen is olaszul szólaltak meg.Itt gondolok Kanadára,és az USA-ra.Én az olaszt ajánlom de az orosz is hasznos nyelv lesz a közel jövőben.Szerintem tanulj vagy oroszt,vagy olaszt de még a francia se lenne hasztalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!