Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit érdemes angol után második...

Mit érdemes angol után második nyelvnek tanulni?

Figyelt kérdés
Van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám és most tudtam meg hogy az 5 éves egyetem alatt kell szereznem még egy felsőfokot valamiből. A második nyelvemből ami olasz volt semmit nem tanultam mert nagyon rossz tanárom volt és lusta voltam és őszintén szólva nem is értettem. A németet nehéznek tartom, magolni sosem tudtam, az angol vizsgám is 10 évnyi filmnézés eredménye volt. Ott vannak még a skandináv nyelvek, de egy dán ismerősöm azt mondta hogy nehezebbek mint a német. Esetleg van könnyen tanulható nyelv amivel megyek is valamire? Kiknek mik a tapasztalatai ezzel?
2013. aug. 12. 19:21
 1/10 anonim ***** válasza:
francia is elég könnyű, bár angol után egyik sem az.
2013. aug. 12. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Spanyol az könnyű, én 4 éves gimi után egyből középfokot tettem úgy, hogy nem is jártam különórára.
2013. aug. 12. 19:44
 3/10 anonim ***** válasza:

spanyol az valóban könnyű.

de a legcélszerűbb valóban a német, azután a francia lenne...

2013. aug. 12. 19:54
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Miért mondják azt sokan, hogy az angol után egyik nyelv sem "könnyű"? Ezzel arra céloznak, hogy az angol a "legkönnyebb", és a többi már annál nehezebb?

Csak az itt olvasható 1. válasz miatt kérdezem ezt. Ugyanis nem először olvasok/hallok ilyen véleményt.

2013. aug. 12. 19:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha már elkezdted az olaszt, inkább azt folytasd.

Csak jó tanárhoz menj.-

2013. aug. 12. 20:09
 6/10 anonim válasza:
szerintem folytasd az olaszt, van már egy minimális alapod, és nem egy bonyolult nyelv, dallamos is. ezenkívül az olasz hasonlít a spanyolra, ha majd azzal is lesz dolgod könnyebb lesz :)
2013. aug. 12. 20:18
 7/10 anonim ***** válasza:

" Miért mondják azt sokan, hogy az angol után egyik nyelv sem "könnyű"? Ezzel arra céloznak, hogy az angol a "legkönnyebb", és a többi már annál nehezebb? "

Azt konkrétan nem tudom kijelenteni, hogy a legkönnyebb, de az tény, hogy az átlag embernek is jóval több lehetősége van az angol tanulásra. Ugyanis manapság az sem egy olcsó mulatság, de az angolra szokták mondani, hogy kb. a "csapból is az folyik". Rengeteg angol nyelvű film, olvasmány, nyaraláson minden fontosabb ki van írva angolul is (tudom, nem csak angolul, de angolul mindenhol ott van), és az emberek nagy százalékban a suliban is tanulhatják "ingyen", ami bizonyos fokú alapot adhat. Kiindulva a saját példámból, nem lettem volna képes fizetni, hogy egy nyelvet a nulla szintről magántanárral tanuljak meg, a sulinkban pedig csak angolra és németre volt lehetőség.

Kérdezőnek: A német szerintem nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőnek tűnik, persze gondolom egyén/ hozzáállás/ beállítottság függő is. A spanyolra is sokan mondják, hogy egész tanulható. Az én tippem az orosz lenne, igaz nem könnyű, viszont manapság nagyon hasznos.

2013. aug. 12. 20:24
 8/10 Cristo ***** válasza:

Egyet értek a #6 válaszolóval: előbb az olasz tanuld meg, a spanyolt később (ha akarsz 3. nyelvet is), mivel van egy ismerősöm, ő először a spanyollal kezdte, és utána olaszt tanult, és azt mondta, hogy kínszenvedés volt neki a spanyol után.

Csak egy kis ízelítő: a spanyolban csak 4 féle határozott névelő van (el; la; los; las); míg az olaszban 7 (il; lo; la; l'; le; i; gli).

Persze tanulhatsz spanyolt is, de akkor ne az olaszt válaszd utána.

2013. aug. 12. 22:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Az angol csak akkor konnyu, ha csak bevsarolni mesz el, vagy turistanak. Magvasabb gondolatokhoz azert fel kell kotni a gatyat, szemelyes tapasztalat.
2013. aug. 13. 10:19
 10/10 anonim ***** válasza:
A leghasznosabb a német a legkönnyebb az olasz lenne.
2014. ápr. 16. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!