Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol - Megnéznétek, hogy...

Angol - Megnéznétek, hogy jók-e ezek a prepozíciók?

Figyelt kérdés

Olyan házi feladatot kaptunk, amibe prepozíciókat kell beírni, de a tanárunk még nem fordított rájuk sok időt, megnéznétek, hogy jók-e/melyikek nem jók? :)

[link]

2014. márc. 26. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem jók...

bár a 3-ba és az 5-be nem vagyok biztos...

2014. márc. 26. 19:11
 2/5 anonim ***** válasza:

A 3-as esetén, ha 'with' prepozíciót használsz, akkor az US angol. Használj inkább 'to'-t.

Az 5-ös második részénél 'over'.

8-as mondatnál 'arrived' után 'at'.

2014. márc. 26. 19:45
 3/5 anonim ***** válasza:

<< A 3-as esetén, ha 'with' prepozíciót használsz, akkor az US angol. Használj inkább 'to'-t. >>

Stimmel, a TO a hivatalos, amit iskolában tanítanak.

<< Az 5-ös második részénél 'over'. >>

Az AFTER is jó. (Csak akkor azt jelenti, hogy Péter nem az egész karácsonyi ünnepeken át, hanem utána maradt a nagymamánál.)

<< 8-as mondatnál 'arrived' után 'at'. >>

Szerintem is, bár én a TO-ba se kötnék bele.

2014. márc. 26. 19:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ötösnél NEM jó az 'after'. Nem csak azt kell ám figyelni, hogy mi hangzik magyarosnak, ha behelyettesíted a szavak leggyakoribb fordítását (azt a szót, aminek fordítják leggyakrabban). Az angol nem egy ilyen nyelv.

Az 'over'-nél meg egy picikét jobb az 'at', mivel itt inkább december 25-ről van szó, nem pedig több napról, ami esetén tipikusan használnánk az 'over'-t. US angolban a 'for' lenne jobb az 'at' helyett.

Az 'arrive' az meg a legegyértelműbb. Na azt például nem tudod ennyire eltéveszteni, hogyha belenézel egy egynyelvű szótárba (a másik az olyan, hogy nem az egynyelvű szótár fog segíteni). Nem néztél bele, ebben majdnem teljesen biztos vagyok. Sok minden lehetne (nem ennél a példánál, hanem úgy általában), de 'to' az nagyon nem.

2014. márc. 26. 23:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2014. márc. 27. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!