ECL vizsgának eltudná nekem magyarázni a lényegét?
Nem tudom, mit értesz "sima" nyelvvizsga alatt, annyival másabb pl. az Origónál vagy a BME-nél, hogy itt nincs nyelvtani teszt, írásbelin két szövegértés van és két levélírás, inkább a szókincsre és a kommunikációs képességekre megy rá (ezért szokták azoknak javasolni, akik nyevtanból nem annyira erősek). Én már voltam többször, angolból és németből is, nem találtam túl nehéznek, de mindenkinek más a "nehéz", ha szövegértésből jó vagy, van egy jó alap szókincsed és meg tudsz írni két levelet, akkor nincs vele különösebb probléma.
ECL-en a szóbelin egy másik vizsgázóval kell beszélgetned, tehát nem a vizsgáztatóval (ő csak egy-egy kérdést fog feltenni időnként), a lényeg, hogy folyamatosan beszélj, általában előre tudni fogod, ki a vizsgapartnered, így előre akár fel is lehet rá készülni közösen, meg lehet beszélni, miket kérdeznétek egymástól egy-egy adott témáról stb.
A két hallás utáni értésből az egyik általában egy picit bonyolultabb mindig, de ez is teljesíthető, meg az egyik általában "karikázós", tehát meg van adva 3-4 állítás és csak be kell karikázni, melyik a helyes, és ha nem értetted a szöveget, akkor is tudsz legalább tippelni. Kb. ennyi, ha van még kérdésed, írj :)
Igen, valóban külföldön javítják ki az ECL vizsgákat, de eddigi tapasztalataimból ez nem igazán jelent sokat, nem szoktak szigorúbban értékelni, mint a hazaiak, vagy ilyesmi.
Egyébként a legtöbb nyelvvizsgatípushoz találsz mintafeladatokat neten is, az adott nyelvvizsga weboldalán vannak fent próbafeladatok, így akár meg is nézheted őket és eldöntheted, melyik típusú tetszik a legjobban. ECL-hez meg pl. próbafeladatokat tartalmazó könyvek is jelentek meg megoldókulccsal, ezek tök jók gyakorlásnak, érdemes egyet beszerezni (akár könyvtárból is ki lehet kölcsönözni).
Sok sikert! :)
Esetleg tudnál ajánlani nyelvvizsgatípusokat, hogy könnyebben rátaláljak? :)
Köszike :)
Angolból :)
Köszi, meglesem őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!