Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ECL vizsgának eltudná nekem...

ECL vizsgának eltudná nekem magyarázni a lényegét?

Figyelt kérdés
Jobb e mint egy "sima" nyelvvizsga, mennyire kemény és hasonlók. Köszi
2014. márc. 9. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, mit értesz "sima" nyelvvizsga alatt, annyival másabb pl. az Origónál vagy a BME-nél, hogy itt nincs nyelvtani teszt, írásbelin két szövegértés van és két levélírás, inkább a szókincsre és a kommunikációs képességekre megy rá (ezért szokták azoknak javasolni, akik nyevtanból nem annyira erősek). Én már voltam többször, angolból és németből is, nem találtam túl nehéznek, de mindenkinek más a "nehéz", ha szövegértésből jó vagy, van egy jó alap szókincsed és meg tudsz írni két levelet, akkor nincs vele különösebb probléma.

ECL-en a szóbelin egy másik vizsgázóval kell beszélgetned, tehát nem a vizsgáztatóval (ő csak egy-egy kérdést fog feltenni időnként), a lényeg, hogy folyamatosan beszélj, általában előre tudni fogod, ki a vizsgapartnered, így előre akár fel is lehet rá készülni közösen, meg lehet beszélni, miket kérdeznétek egymástól egy-egy adott témáról stb.

A két hallás utáni értésből az egyik általában egy picit bonyolultabb mindig, de ez is teljesíthető, meg az egyik általában "karikázós", tehát meg van adva 3-4 állítás és csak be kell karikázni, melyik a helyes, és ha nem értetted a szöveget, akkor is tudsz legalább tippelni. Kb. ennyi, ha van még kérdésed, írj :)

2014. márc. 9. 13:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi :) Hogy is mondjam, a "sima" nyelvvizsga alatt a többit értettem :) Pl. az ECL-nél valami olyasmit olvastam, hogy a szóbeli beszélgetőst, amit te is írtál, azt elküldik valahova külföldre és ott értékelik ki, nem úgy mint a nem ECL-esket. Igazából nagyon nem vagyok még képbe a nyelvvizsgákkal, csak most kezdtem utána nézelődni, hogy mit-hogyan-merre, mert legkésőbb nyáron meg kéne csinálnom diplomához, és a sulinkban az ECL-re van lehetőség. De hiába olvasgattam az oldalát, sokkal több mindent megértettem ebből, amit leírtál :) Köszi szépen! :)
2014. márc. 9. 13:28
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Igen, valóban külföldön javítják ki az ECL vizsgákat, de eddigi tapasztalataimból ez nem igazán jelent sokat, nem szoktak szigorúbban értékelni, mint a hazaiak, vagy ilyesmi.

Egyébként a legtöbb nyelvvizsgatípushoz találsz mintafeladatokat neten is, az adott nyelvvizsga weboldalán vannak fent próbafeladatok, így akár meg is nézheted őket és eldöntheted, melyik típusú tetszik a legjobban. ECL-hez meg pl. próbafeladatokat tartalmazó könyvek is jelentek meg megoldókulccsal, ezek tök jók gyakorlásnak, érdemes egyet beszerezni (akár könyvtárból is ki lehet kölcsönözni).

Sok sikert! :)

2014. márc. 9. 13:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Esetleg tudnál ajánlani nyelvvizsgatípusokat, hogy könnyebben rátaláljak? :)

Köszike :)

2014. márc. 9. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Milyen nyelvből mennél? Úgy könnyebb lenne segíteni, de itt vannak a legnépszerűbbek:

Origo: [link]

Euroexam: [link]

TELC: [link]

BME: [link]

2014. márc. 9. 14:53
 6/7 A kérdező kommentje:

Angolból :)

Köszi, meglesem őket :)

2014. márc. 9. 17:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Nos akik lepontozták az egyetlen válaszolómat, kérem indokolják meg! Vagy írtok ti is véleményt vagy ne pontozgassatok...
2014. márc. 10. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!