Melyik nyelvet tanuljam? Miért? (bővebben lent)
Hasznosság szempontjából vagy francia vagy orosz.
A sok francia gyarmat, az Unió és posta szempontjából a francia fontos nyelv, de nehéz jónak lenni. Franciául beszélni könnyű, franciául helyesen beszélni már igazán kemény feladat. Franciával csak akkor mész valamire, ha igazán magas szinten műveled, azt el is ismerik. Én 4 éve tanulom, bár egy gimnáziumi szint nem éppen elég. Nyáron szeretnék még intenzívebben ráfeküdni, hiszen francia nyelvű mesterszak a célom egyetemen.
Hobbiból elkezdtem oroszul tanulni, hogy legyen valami kis fogalmam róla, mert üzleti és világi szempontból megőrizte fontosságát, nem áldozott le az órája, szintén hasznos nyelv. Ha Magyarország jelen politikai helyzetét is megnézed, láthatod, hogy egyre jobban nyitunk Oroszország felé.
Az olasz már kevésbé hasznos, de ha megtanulsz franciául, utána könnyen el tudod majd sajátítani. Én középhaladó francia nyelvtudással értem az olaszokat (és a románokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!