Melyik nyelvet tanuljam inkább?
A diploma megszerzéséhez kell a középfokú vizsga, már nem vagyok diák, klasszikus értelemben, dolgozom, lassan 30 leszek...
Németből érettségikor középszinten tudtam, azóta elfelejtettem, eddig nem foglalkoztam vele, sajnos, de nagyon szerettem. Viszont az angol ugye sokrétűbb, több helyen keresik, de azt soha nem tanultam, viszont állítólag a nyelvtana könnyebb, kivéve a sok igeidőt... És félek is kiejtéstől meg minden.
Szóval nyelvtanulásban járatos emberek, szerintetek melyik nyelvet lenne érdemes tanulnom? Gyorsaság és eredményesség szempontjából egyaránt érdekelne a véleményetek!
Egyedül tanulnád?
Vagy hogy gondoltad?
Mert esetleg tanfolyamon könnyebb az elején
De persze elkezdhetnéd a németet is újra
(ha annak idején ment) Abból lehet, hamarabb eljutnál
a középfokra
Mennyi idő áll rendelkezésedre? Szerintem ha gyorsan kell neked az a diploma, akkor németet vedd elő, mert egy új nyelvet elkezdeni a nulláról... Háát...
A német alapjaid meg úgyis előjönnek, ha átolvasod, átnézed.
Írod, h. egyik nyelvből voltál is érettségin
Ha megvannak a régi tankönyveid (meg füzetek) esetleg azt is föleleveníthetnéd (de te tudod, megtudnád-e tanulni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!