Franciát szeretnék tanulni. Miből tanuljam? Van aki ismer jól bevált oktató anyagokat? Van aki otthon el tudta sajátítani ezt a nyelvet alapfokon?
Ez így van. Sajnos nem indítanak tanfolyamokat kevés létszámmal. Tavaly szerencsém volt kéthetente 3 órán keresztül részt venni egy tanfolyamon.ez össz volt 16 óra.
Minimális kezdő szavakat tanított a tanárnő.
2 voltunk, ősztől nem indította tovább, így a tanultakat is kezdem elfelejteni.
Kezdőknek, akik nem tudják hogyan kell kiejteni a francia szavakat , azoknak nincsen Használható tankönyv,mert semelyik francia könyv semennyi infót nem ad arra vonatkozóan, hogy hogyan kell kiejteni az írott szavakat.
Még régről van egy könyvem. Ez egy pici támasz a kiejtéshez.
Címe.
Tanuljunk könnyen gyorsan franciául.
Somorjai Ferenc könyve. Ő írta azt is hogy hogyan ejtsük az írt betűket, a magánhangzókat, és a mássalhangzókat.
Talán antikváriumban rá lelsz.
Viszont ez szintén nagyon jó könyv, csak nincs benne, hogyan ejtsük, mondjuk ki a leírt mondatokat.
Vida Enikő.
Francia alaptársalgás. / 1288 Ft. bármelyik könyvesboltban megtalálható./
Egyik oldalán franciául írja a szembelevőn magyarul.
Mint írtam, ott a bökkenő, hogy semmi segítség, hogy hogyan ejtsük ki azokat a francia mondatokat.
Viszont van egy pár linkem, hogyan ejti, mondja a francia azt a sok leírt magánhangzót.
vagyis nem mondja, egyszerűen elnyeli a magánhangzókat és a következő szó magánhangzójához köti és így folytatja a mondanivalóját.
Nem könnyű.!!!
Keresem a linkeket és idefogom tenni, hátha boldogulsz vele. OKÉ?
EZ is a kezdőknek, rengeteg szót fogsz találni.
Ezek a franciák nem csak a magánhangzókat, de a szóvégi mássalhangzókat sem mondják ki.
#1 hozzászóló vagyok.
Elfelejtettem írni, hogy lehet kapni szótárt is.
Viszonylagos kiejtést is írnak.
pl. gondolom nem tökéletes, de szerintem nem is lehet tökéletesen megtanulni, mint ahogy a magyart sem tudják tökéletesen elsajátítani a külföldiek.
Akcentus mindenkinél van.
Mintha te írtad volna egy másik kérésednél, hogy tudsz angolul, és németül. Ha tudsz németül, akkor nem lesz nehéz a francia sem. A nemek nehezek, de a németben is vannak nemek..
lásd. a körte. nőnem. la poire= lá poár /bár a r" sok helyen nem ejtik ki.
az alma. nőnem. la pomme= lá pom.
a könyv. hímnem. le livre= lö livr
a szőnyeg. hímnem. le tapis= lö tápi./szóvégi mássalhangzót nem mond a francia/
És akkor a szótár neve és az ára.
Francia úti szótár. Kicsi kéziszótár, bármikor előlehet venni, és segítségünkre lesz.
/magyar-francia az elején, feléig, a másik fele francia-magyar/
/akadémia kiadó/ Itt Bp-en melyik könyvesboltba kapható.
Vagyis Libri-ben. ára.2550Ft.
Ha gondolod segítek, bár én is kezdő vagyok, magamtól, egyedül tanulom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!