Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tolmács/fordító szeretnék...

Tolmács/fordító szeretnék lenni, milyen út vezet ez irányba?

Figyelt kérdés
Most vagyok 8. osztályos tanuló. Odáig eljutottam hogy gimnáziumba nyelvi tagozatra jelentkezzek de onnan hova tovább?Szeretnék tolmácsolni/fordítani japán,olasz,angol nyelven. Esetleg ha még lesz erőm +1 nyelvet tanulni akkor még a franciával is megbírkóznék.Esetleg ki is költöznék az adott országba, mondjuk Japánba, hogy lehetne megoldani?
2014. jan. 29. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
8. osztályban még korai ezen gondolkodni, előbb mesterien meg kellene tanulnod az adott nyelveken. Én erre koncentrálnék először.
2014. jan. 29. 21:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát azért jobb lenne tudni hogy mire kell felkészülnöm, mennyire húzzak bele a tanulásba
2014. jan. 29. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Vicces, hogy én is pont ezzel a három nyelvvel foglalkozom :'D

Amúgy, menj két tannyelvű gimibe aztán onnan nyelvszakra egyetemen, majd az alapvizsga után nyelvészet ág és mesterképzésben, tolmács/fordítói képzés elvégzése.

Mindeközben tudod fejleszteni a nyelvtudásod. :)

2014. jan. 29. 22:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát akkor ez marad álomnak:\ Felvételim nagyon elrontottam, és kéttan nyelvű iskolába meg nehéz bejutni a környékmen..:\
2014. jan. 30. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Ugyan, ez csak egy irány, a két tan csak segít, akkor a középsuliban tégy meg mindent, hogy az egyetem összejöjjön. Nem szabad feladni az álmaid. :P

Amúgy, ha bármi kérdésed van nyelvészettel kapcsolatban, írj bátran. :)

2014. jan. 30. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!