Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sorozatnézéssel hogy lehet...

Milagros:) kérdése:

Sorozatnézéssel hogy lehet nyelvet tanulni? Érdemes szótárazni?

Figyelt kérdés
Angol tudásomat szeretném fejleszteni sorozatnézéssel. Angolul nézem, angol felirattal. Elég sok ismeretlen szóval, kifejezéssel találkozom, Szerintetek érdemes leállítgatnom, kikeresnem és kiírogatnom az ismeretlen szavakat? Vagy csak úgy nézzem? Ti hogy szoktátok?
2014. jan. 29. 10:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát én csak olyan sorozatot nézek, ami érdekel is - ezáltal elég zavaró, ha nem értem, miről van szó :D

Mondjuk én akkor kezdtem angolul + angol felirattal nézni, amikor már elég biztos voltam a szókincsbeli tudásomban. Nekem a hallásértésemet fejlesztette nagyon.

2014. jan. 29. 10:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Azon a szinten vagy, amikor szerintem még nem érdemes ezt csinálnod (hacsaknem a kiejtésre gyúrsz, de szavaidból azt veszem ki, hogy nem). Ez időfelhasználást tekintve nem túl hatékony. Olvasd el a Headway olvasmányokat. Az összeset. 6 szintre van osztva a dolog (ami 6 könyvet jelent), van mit olvasni. Ha jól emlékszem, a harmadik könyvtől jönnek az olyan jobb, nagyobb terjedelmű olvasnivalók. Ha azt mind elolvasod, az adni fog valamennyi alapot. De természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem fogsz új szóval vagy kifejezéssel találkozni egy sorozatrészben. Az már egy nagyon magas szint, amikor már nem látsz egy új szót vagy kifejezést sem egy részben (szókincset tekintve jóval középfokú felett van). Kezd ezzel szerintem, érdekes olvasmányok vannak azokban a könyvekben.
2014. jan. 29. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!