Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyesek miért veszik meg a...

Egyesek miért veszik meg a nyelvvizsgát vagy alkalmaznak bérvizsgázót?

Figyelt kérdés
Nem félnek, hogy lebuknak és elveszik a diplomájukat? Vagy úgy vannak vele, hogy a diploma kiadása után már úgysem csinálhatnak velük semmit? Én két évig tanultam az angolt és sikerült egy nyamvadt középfokot kipréselnem magamból.. Szóval ezt nem igazán értem...Szerintem, akkor is le lehet nyelvvizsgázni, ha nincs csúcs nyelvérzéked. Csak rá kell állni a típusfeladatokra... Mondjuk azt aláírom, hogy ossz a nyelvoktatás színvonala Mo-on...

2014. jan. 26. 14:17
1 2
 11/11 webnyelv ***** válasza:

Most erre azt tudom mondani, még egyszer, én, aki nyelvtanár lettem, nekem is kellett olyan hülyeségeket tanulni, mint harmonikus rezgőmozgás, koszinusztétel, DNS megkettőződése, és ki kellett számolnunk a kémiai képleteket és be kellett magolnunk kémiából a szabályokat, amiket nem is értettünk, de be kellett magolni. És testnevelés órák kellett fejen állnunk, zsákolni kosárlabdával és sok teljesen értelmetlen dolgot csinálnunk, ami nem hozza meg az ember kedvét a mozgáshoz, csak elveszi. Ezeknek mi értelme volt? Tessék szépen a műszaki szakembereknek is megtanulni angolul.

"Remélem, már megdöglöttek", aki ilyet mond egy másik emberre, azt talán nem is kell komolyan venni.

A kérdezőnek : Nem mondtam, hogy meg akarom változtatni a BTK-t. Csak írtam: ha valaki bűnt követ el, és később derül csak ki, nem igazságos, hogy akkor már nem büntetik. Azért lenne célszerű az idevágó hozzászólásokat törölni, mert a csalók nem biztos, hogy olvassák a BTK-t, de elképzelhető, hogy erre az oldalra tévednek, innen tudják meg, hogy áhá, elévül, akkor tényleg csaljunk csak.

Ennyivel én meg beküldhettem volna valakit magam helyett testnevelés órára, hogy álljon fejen helyettem ötösre, vagy kémiából írjon dolgozatot ötösre, helyette meg tudtam volna tanulni 2 másik nyelvet, jobban jártam volna. De nem panaszkodom, hanem tudomásul veszem, hogy ez az előírás, el kell fogadni.

Aláírom, hogy rossz a nyelvoktatási rendszer, de: durván talán 13 éves korban kezdenek idegen nyelvet tanulni a gyerekek, vagy előbb. Diplomát durván 22 vagy 23 éves kor környékén kap az ember. 10 év alatt aki nagyon akar, meg tud tanulni egy nyelvet középfokon. Mint írtam, az ember nem csak azzal foglalkozik egész életében, amivel szeret, nem csak ebből áll az élet. Vannak nehezebb dolgok is az életben, amiken nem sírni kell, hogy jaj de rossz nekem, hanem megküzdeni vele.

A csalás az csalás és azt minősíti, aki elköveti. Egyébként sokkal jobb érzés, ha úgy van valamid, ha megküzdöttél érte. Akik nem hajlandóak küzdeni, azok ezt sajnos nem tapasztalják meg.

2014. jan. 28. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!