Egyesek miért veszik meg a nyelvvizsgát vagy alkalmaznak bérvizsgázót?

Szerintem nem csak a diplomájukat veszthetik el, hanem talán még börtönbe is kerülhetnek, de biztos, hogy büntetett előéletük lesz, ami a munkahelykeresésnél nem előnyös.
Leginkább az lehet az ok, amiért az emberek máshogy tervezik a dolgaikat, mint ahogy az valójában alakul. Ilyen konfliktushelyzetekkel mindenki szembesül, és elkeseredésükben mindenfélét kitalálnak az emberek, hogy megpróbálják megoldani. Ez a kép szemlélteti jól a helyzetet:
Az ember az egyenes úton akar tovább haladni és nagyon elkeseríti, felháborítja, bosszantja, hogy az úton nagy gödrök, alapból járhatatlan részek vannak, és kínjában kitalál mindenfélét az akadályok leküzdésére, de sokszor a legnyilvánvalóbb megoldást nem veszi észre.
Például volt valaki, aki nem akart pénzt kiadni egy nyelvkönyvért és affelől érdeklődött, hogy honnan lehetne letölteni a netről (illegálisan). De eszébe sem jutott, hogy létezhet, akinek véletlenül sok példánya van abból a könyvből és akár ingyen odaadná az egyiket, én pont így voltam akkor. Itt az oldalon tette fel a kérdést a letöltéssel kapcsolatban. Én felajánlottam, hogy odaadom ingyen az egyik könyvemet, válasz természetesen nem érkezett.
Furák az emberek.
A rossz nyelvérzék nem lehet mentség. Nekünk is kellett mindenfélét tanulni a gimnáziumban, sejtbiológiát, harmonikus rezgőmozgást, koszinusztételt, évszámokat, amiket el is felejt rögtön az ember, sokakat nem is érdekel és soha nem használják, és megtanulni is néha kínszenvedés. Mégis kibírtuk.
Még az sem kizárt, hogy akadna olyan nyelvtanár, aki nagyon kedvező áron, vagy akár valami más segítségért cserébe segítene felkészülni valakinek, akinek se nyelvérzéke, se pénze. De ez eszébe se jut a nyelvtanulónak, előbb jut eszébe, hogy illegális úton szerezzen nyelvvizsgát.
Nyilván máshol is van hiba, nem a nyelvtanuló tehet róla, ha nem olyan tanára volt, aki a nyelv szépségét mutatja meg és kedvet csinál a tanuláshoz.
De tényleg nem értem, miért nem keresnek meg akkor egy nyelvtanárt egy ajánlattal, hogy nézze, nem tudok sokat fizetni az órákért, de ehhez és ehhez értek, ebben és ebben tudnék segíteni nyelvtanításért cserébe. Még akadhat is valaki, aki elvállalja.

Ez szerintem nem jó törvény így...
És lehet, törölni kéne ezt a részt innen, ahol arról írunk, hogy ez elévül. Még valaki olvassa, és ezen kapva dönt a bérvizsgázó felkérése mellett.

Egy undorító, szar rendszer ez, hogy komoly műszaki szakembereknek nyelvvizsga hiányában nem adják oda a diplomát, olyan "emberek" 1997-es döntése miatt, akik az oroszt is csak ugatták annak idején. Remélem a többségük már megdöglött.
Ha tehetném én is kijátszanám, de mivel a nyelv más szempontból is fontos, ezért megyek nyelvvizsgázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!