A francia vagy a német nehezebb?
németet tanulok angol mellett de ebből még igen kezdő vagyok.
viszont kíváncsi lennék hogy melyik nagykutyának(eu vezető országai) a nyelve könnyebb valamivel.
kiejtés nyelvtan minden.
Hangzásra amúgy a francia tiszta zsizsegő, a német sem a legszebb, az biztos hogy az angol mérföldekkel szebb.
nem tudom, angol&német után nekem a francia baromi könnyű, nem túl komplex, a kiejtést tényleg szokni kell, de egyébként..:D de az osztálytársaim nem beszélnek olyan szinten angolul, plusz nem tudnak egy szót sem németül, és így iszonyat nehéz nekik a francia.(utóbbira szörnyen hasonlít)
azért a francia relevánsan nehezebb, habár itt csak két névelő van, ami szignifikánsan megkönnyíti az egészet, de mindenesetre szerethetőbbé is teszi:D bár a francia tanár sokkal attraktívabb és pragmatikusabb mint a német tanárom, lehet ezért.. az angol ugye konvencionálisabb mindkettőnél, a szókincse infizitézimális, ami ugye nem éppen inszignifikáns nyelvtanulásnál..
(amúgy kissé dilettáns vagyok, mert csak másféléve tanulok franciát, dehát isten bocsájtson meg)
oké, nekem valami prudens azt merészelte mondani, hogy francia nyelv nem létezik, és a franciák sem értik meg egymást, csak telepatikusan kommunikálnak, és ahogy egyre többet tudok, kezdem alátámasztani ezt az elméletet, habár ez így egy kicsit elvont és merész, de néha tényleg így érzem:D
na szóval konsszumálva az egészet ezt nem is így írják, várjunk szóval konnszummálva az egészet a néémet mách mór íziör mint a francia, az angol ő nagyságukhoz képest röhejes(en könnyű, mert azért szeretjük ám)
najó többet részegen nem gyakorizok
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!