Francia-angol vagy francia-német? 14/L
Sziasztok, pályaválasztás előtt állok, 5 éve tanulok németet és 2 éve angolt. Jövőre francia kéttannyelvű gimibe készülök, és nem tudom mit válasszak második nyelvként. Szeretem a németet, semmi gondom vele, csak néha el tud rémiszteni az a rengeteg nyelvtani szabály, és nehezen megtanulható szavak. Nem tudom, hogy menne a francia mellett, félek keverném őket.
Na és persze ott az angol, ami sokkal könnyeb(nek tűnik), a szavakat hamarabb megtanulom/benne maradnak a fejemben. Mellesleg elmaradhatatlan nyelv.
Nem tudom mit válasszak, szeretem az angol is meg a németet is, mind kettőt sajnálnám abbahagyni. Lehetséges lenne a későbbiekben mindhárom nyelvet megtanulni (úgyis, ha esetleg a 5 évig nem foglalkoznék a némettel)? És mi módon?
Francia-angol.
Ha az angolt kedveled és hamarabb megjegyzed a szavakat, akkor a francia sem lesz nehéz. /a németet meg időközönként ismételd, hogy ne felejtsd el a tanultakat./
Az angol fontosabb a mai világban, mint a német.
Később persze, hogy megtanulhatod mind a 3 nyelvet is! Sőt, még akár több nyelvet is.
Nem tudom, milyen szinten állsz a némettel. Ha már sokat tudsz, akkor viszont azt lenne érdemesebb tovább vinned, de én is így is az angolt javaslom.
Nagyjából alapfokú szinten vagyok németből:)
És köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!