Ez helyes ez az angol mondat így?
A nő fekete ruhát visel,és a kezében egy szép táskát tart.
- The woman is wearing a black dress,and she hand is keeping a nice handbag. Jó ez így? Vagy kell még bele valami? előre is köszönöm! :)
The woman is wearing a black dress and holding a nice handbag in her hands.
The woman is wearing a black dress and holding a nice handbag in one of her hands.
Inkább így.
A hold azt jelenti,hogy "tart"
a keep inkább ide való,ugyanis a keep pedig azt jelenti,hogy "tart valamit valahol" a táskára inkább ez illik.
De azért köszi!
Kedves kérdező, ha jobban akarod tudni a másiknál, akkor inkább ne is tedd fel szerintem a kérdést. Ha tudnál használni egy egynyelvű szótárat, akkor látnád, hogy jót írtam neked.
Egy definíció:
"to have somebody/something in your hand, arms, etc"
Itt egy példamondat hozzá:
"He was holding the baby in his arms."
Ez meg a használatára vonatkozó rész:
"hold somebody/something (+ adverb/preposition)"
Én tudom értelmezni. Az meg már nem kérdéses, hogy te tudod-e.
Egynyelvű szótár az pontosabb, és én arra támaszkodom. Az, hogy te magyar fordítást nézel, az nem az én hibám. Az tele van hibákkal. És ki mondta neked, hogy a "tart valamit valahol" az bármilyen 'valamire' vonatkozhat?
Megismétlem: ha nem érdekel olyannak a véleménye, aki megbízható forrást használ, és érti amit olvas, akkor nem érdemes kérdezned.
Én arról beszéltem, hogy jó a megoldásom, és egynyelvű szótárból idéztem. Ennyit erről.
A 'keep'-et meg leginkább akkor használják 'tart valamit valahol' jelentésben, amikor tárolsz valahol valamit. Például bort a pincében. Van vagy 16 különböző jelentése a 'keep'-nek példákkal illusztrálva, vannak kifejezések hozzá, de egyik sem az, ami neked kell.
Feladatgyűjteményekben elég sokszor vannak hibák, ha már itt tartunk. Főleg azokban, melyeknek van magyar része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!