Melyik európai nyelvekben nincs a főneveknek nemük?
Európai vagy indoeurópai?
Hát elég reménytelen ilyet találni... szláv nyelvekben is van, újlatin nyelvekben is van, germán nyelvekben is van az angol kivételével.
A finnugor nyelvekben nincs és az uráli nyelvekben (pl. török), de ezek közül keveset beszélnek Európában.
Nincs még az eszperantóban.
Egyes nyelvekben könnyen megállapítható a főnevek neme (kivételek mindig vannak) és van, ahol három, van, ahol csak két nem van.
A kérdésre a válaszom: eszperantó.
Spanyolországban beszélnek még mindenféle nyelvet, pl. baszk, azokkal nem tudom, mi a helyzet.
Nagy Britanniában az ír, kelta nyelvvel sem tudom, mi a helyzet, nézz utána!
Itt fel van sorolva néhány nyelv angolul: [link]
Az első csoportban a nemnélküliek vannak.
4.! Ebben a listában akadt még európai nyelv?
Még a svábról úgy tudom, nincs benne nyelvtani nem. De az inkább nyelvjárás, mint különálló nyelv. Bizonyos nyelvek nyelvjárásaiban elképzelhető, hogy akad ilyen, pl. német vagy olasz nyelvjárásokban, nem tartom kizártnak.
Még az észt is ide sorolható, Észtország Európában van. A finnen, magyaron és észten kívül úgy sejtem, több finnugor nyelvet nem beszélnek (hivatalos nyelvként) Európában. Na igen, és a magyart nem is említettük!
Eddigi lista: magyar, finn, észt, angol, eszperantó
(Bár az eszperantó sem hivatalos nyelv sehol.)
Még a basic English is ide tartozhatna.
Ja, és Törökország és "átlóg" Európába is, szóval az is valamennyire európai nyelv, és nincs benne nyelvtani nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!