Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Külföldön dolgozók, mennyi...

Külföldön dolgozók, mennyi idő alatt tanultátok meg a nyelvet folyékonyan? Főként az angol nyelv érdekel.

Figyelt kérdés
Kint élek fél éve Londonban,angolok között dolgozom,de nem megy jól a nyelv. Ha írnom kell folyékonyan megy az igeidők helyes használatával,viszont ha szóban kell megszólalnom már az alapszint sem megy. Mi lehet a probléma? Talán a gátlásosság?

2013. dec. 17. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
1,5 év alatt tanultam meg franciául, annyira, hogy elvileg most a közép és felsö fok között vagyok..és a nullárol indultam.
2013. dec. 17. 20:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Hogy sikerült? :-)
2013. dec. 17. 20:50
 3/8 Jégtánc válasza:
Merj beszélni,ha valaki kijavít akkor ne idegeskedj azon hogy rosszul mondtál valamit hanem köszönd meg és legközelebb jól mondod.16 évig éltem kint Németországban,még anno oroszt tanultam az iskolában.3 hónap alatt már beszéltem,persze nem jól.Viszont mindig kijavítottak,meg rákérdeztem hogy kell helyesen mondani.
2013. dec. 17. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Fél éve élek Londonban én is. Mikor kijöttem épp hogy megértettem, ha a nevemet kérdezik, vagy azt, hogy honnét jöttem. Most tisztában vagyok a nyelvtannal, bár használni nem használom mindet és képes vagyok folyékonyan beszélni.

Azt javaslom, hogy gondolkozz el rajta, hogy mi a probléma. Én így látatlanban ezeket gondolnám:

-munkán kívül magyarul beszélsz (ez akkor lehet, ha magyarokkal együtt laksz, magyar párod van).

-nagy hangsúlyt fektetsz a nyelvtanra. Van ismerősöm, aki mai napig keveri a she-he párost vagy alap igeidőt nem használ jól. De nem zavarja, majd ráérez később.

-próbálod lefordítani amit mondani akarsz. átjöttem, hogy jobban beszélek angolul, ha nem egy magyar mondatot akarok lefordítani, hanem alapból angolul gondolom ki, hogy mit mondanék.

-szókincshiány, én napi 5-10 szót szoktam megtanulni. Ami fontos, hogy olyan szavak legyenek, amikkel alapból találkozol az utcán.

2013. dec. 17. 21:07
 5/8 anonim válasza:
Szólj a munkahelyeden, hogy ha valamit nem jól mondasz, akkor javítsanak ki. Ne használj bonyolult mondatszerkezeteket, igeidőket...hidd el, ők sem használják. Próbálj meg angolul gondolkozni. Én mindig kimondtam magamban, hogy mit akarok mondani és azt fordítottam le, majd mondtam ki. Na ez nagy hiba! Ne gondolkozz, csak mondd és ne zavarjon, hogy nem jól mondod. Hidd el, megértik!
2013. dec. 17. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
az elsö vagyok...tudod, hogy sikerült? :)) megismerkedtem a -férjemmel :D aki nem beszélt angolul..igy maradt a francia és a kézzel lábbal valo magyarázás :)
2013. dec. 17. 21:12
 7/8 A kérdező kommentje:

4.! Nagyon ügyes vagy!

Egyébként azt vettem észre,hogy kicsit illuminált állapotban jobban megy :-)

Itthon magyarul beszélek,mert a párom magyar.

2013. dec. 17. 21:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Olvassál regényeket hangosan, akkor megoldódik a nyelved.
2013. dec. 18. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!