Külföldön dolgozók, mennyi idő alatt tanultátok meg a nyelvet folyékonyan? Főként az angol nyelv érdekel.
Fél éve élek Londonban én is. Mikor kijöttem épp hogy megértettem, ha a nevemet kérdezik, vagy azt, hogy honnét jöttem. Most tisztában vagyok a nyelvtannal, bár használni nem használom mindet és képes vagyok folyékonyan beszélni.
Azt javaslom, hogy gondolkozz el rajta, hogy mi a probléma. Én így látatlanban ezeket gondolnám:
-munkán kívül magyarul beszélsz (ez akkor lehet, ha magyarokkal együtt laksz, magyar párod van).
-nagy hangsúlyt fektetsz a nyelvtanra. Van ismerősöm, aki mai napig keveri a she-he párost vagy alap igeidőt nem használ jól. De nem zavarja, majd ráérez később.
-próbálod lefordítani amit mondani akarsz. átjöttem, hogy jobban beszélek angolul, ha nem egy magyar mondatot akarok lefordítani, hanem alapból angolul gondolom ki, hogy mit mondanék.
-szókincshiány, én napi 5-10 szót szoktam megtanulni. Ami fontos, hogy olyan szavak legyenek, amikkel alapból találkozol az utcán.
4.! Nagyon ügyes vagy!
Egyébként azt vettem észre,hogy kicsit illuminált állapotban jobban megy :-)
Itthon magyarul beszélek,mert a párom magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!