2 nyelv tanulása egyszerre?
Jelenleg angolul tanulok már kilencedik éve, de az órák felén nem figyeltem, itthon pedig szinte soha nem tanultam. Alap szinten vagyok, szavakat egész sokat tudok, de igeidőből egyet sem, amit tudok, azt ösztönösen rakom össze, de ilyen kevés van. Előtte 2 évig tanultam németül, amivel pont az ellenkezője volt. Mindent tudtam, amit éppen tanultunk. Sajnos nem volt lehetőségem ezt tovább tanulni.
Most összeszedtem magam, és elhatároztam, hogy legalább napi 1 órát rászánok az angolra, mert nemsokára szakvizsga és nem szeretném, hogy a nyelvi hiányossagok miatt ne legyen meg, illetve ezután szeretnék egyetemre menni és jó lenne ha hamarabb meglenne a középszintű nyelvvizsga, mint hogy lediplomázok.
Mindenképpen szeretnék németül is tanulni, mert egyrészt szeretem a nyelvet, másrészt pedig ha sikerül diplomát szereznem, akkor a munkahelyen, ahová készülök hatalmas előnyt jelent. Ezt is 4 éven belül kellene elsajátítanom. Arra gondoltam, hogy a németre nem szánnék eleinte napi fél óránál többet, és eleinte inkább csak szavakat tanulok, majd ha már angolból megfelelő szinten állok, akkor a németet is elkezdem rendesen tanulni. De addigra már lenne egy alap szókincsem. A gyakornoki munkámhoz is jól jönne 1-2 német szó, mert sok német beszélgetést hallok és nem lenne rossz, ha valamennyit értenék belőle.
Szerintetek érdemes elkezdenem a németet is, ha csak ennyit tervezek egyenlőre? Vagy inkább tanuljak meg először rendesen angolul és csak azután kezdjek neki a németnek?
Két nyelvet lehet egyszerre tanulni, főleg ha az egyikből már az alapok megvannak.
Max. ha nem vagy éppen egy szorgalmas tanuló, akkor érdemes előbb csak angollal kezdeni, aztán amikor beállt a rendszeresség, akkor hozzávenni a németet, hogy ne egyszerre legyen olyan megterhelő és két hónap után abbahagyjad.
De igazából szerintem nyugodtan kivitelezheted a tervedet. Főleg, ha németet szereted ráadásul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!