Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyszerre két idegen nyelv? Help

Egyszerre két idegen nyelv? Help

Figyelt kérdés

Továbbtanulás előtt állok és februárban szeretnék tenni egy nyelvvizsgát németből. Viszont érettségizni angolból fogok és bele is fog számítani és 90+ eredményre lenne szükségem. A kérdésem, hanyagoljam az angolt amíg a német nyelvvizsgára készülök? (ugye az lesz előbb)

Csak félek, hogy felejtenék angolból. :(

Köszönöm a segítséget!

2011. dec. 17. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
tanuld mindkettőt, ahelyett, hogy ide irogatsz !!!
2011. dec. 17. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Miért nem lehet mindkettőt tanulni?

Én világ életemben egyszerre tanultam 2 nyelvet (hol ezt, hol azt, de mindig többet egyszerre).

2011. dec. 17. 21:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves első, szombat van és este 9kor írtam ki a kérdést. Nem gondolod, hogy egész álló nap tanulok?

De a válaszodból leszűrve bejött neked az élet, hogy így meg vagy keseredve és névtelenül próbálod itt osztani az észt. Semmi gond, eszedhez értem, sok mindent nem tudok veled kezdeni, csak azt, hogy lepontozlak, mivel a válaszodnak semmi haszna.

A kérdést úgy értettem, hogy szerintetek hanyagolnom kellene-e az angolt, amíg a német nyelvvizsgára készülök.

De érdekes, hogy ebben az országban mindenki 3 idegennyelven beszél de csak papíron...

Teljesen mindegy, amíg nincs meg a nyelvvizsga németből, addig angolul csak könyvet olvasok, addig is meg gőzerővel német.

Első válaszoló, remélem te most is tanulsz valamit, ahelyett, hogy ideírogatsz. Ha már tőlem megköveteled. ;)

2011. dec. 17. 22:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Teljesen mindegy, amíg nincs meg a nyelvvizsga németből, addig angolul csak könyvet olvasok, addig is meg gőzerővel német."

"angolul csak könyvet olvasok"

Ez simán többet ér, mint bármilyen tanulás (szinten tartásról nem is beszélve), ha néha meg is keresed az ismeretlen szavakat és esetleg még a kiejtést is megnézed.

Bár nem tudom, hogy neked milyen más dolgaid vannak, amiket el kell intézned és mennyi szabad időd van, de ha az angol érettségid számít, akkor gondolom az angol elég fontos szerepet játszik, illetve más nyelvek is. Tehát szerintem simán meg lehet csinálni, hogy egyszerre tanulod (én is 2+1 nyelvet tanulok, ahol +1 az angol, mert azt igazából csak naponta használom és nem tanulom) bár mint mondtam, hacsak könyvet olvasol (vagy filmet nézel, vagy bármi más), szerintem az is bőven elég, hogy necsak szinten tartsd magadat, de fejlődj is.

2011. dec. 17. 23:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!:)

Hát ezenkívül most kezdem el a kreszt és még emelt törire is készülök. Nem könnyű, de remélem minden összejön!:)

Ment a plusz!

2011. dec. 18. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!