Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet lenne érdemes...

Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés
Angolból van már középfokú nyelvvizsgám, de még mindig járok tanárhoz heti szinten, hogy fenntartsam, ill. továbbfejlesszem a tudásomat. Viszont kellene egy második idegennyelv is. Elkezdtem németül tanulni októberben egy intenzív nyelviskolában. Nem vagyok megelégedve se az iskolával, e a tanárral. Nem megy jól a német, nehéznek érzem. Nyelviskolai keretek között biztosan nem tudom megtanulni. Érdemes lenen folytatnom ezt a nyelvet a tanfolyam lejártával vagy térjek vissza a franciára, amit 4 évig tanultam, de már évek óta nem foglalkoztam vele és tudom, hogy semmit nem tudok kb.? Persze visszajönnének dolgok, de amikor tanultam, akkor se voltam annyira remek belőle. Esetleg mivel nincs nagyon jó nyelvérzékem, egy könnyebb nyelvet válasszak? Ha igen, mi számít "könnyűnek"?
2013. nov. 22. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem ha nincs jó nyelvérzéked válasz másikat nekem is ez volt , mondjuk az angol nagyon jól ment ( felsőfoku ) de a német , oroszt megpróbáltam egyik se aztán választottam az olaszt és az ment , nagyon szerettem élvezetes , hangulatos nyelv :) vagy a spanyol az is jó kicsit azt is tudok. :D pörgős nyelv és könnyü megtanulni. remélem segitettem valamit ha nem akkor bocs :(
2013. nov. 22. 18:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Igazából gondolkodtam már az olaszon.:-) Tényleg könnyű megtanulni?
2013. nov. 22. 18:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Mindent könnyű megtanulni, ah foglalkozol vele eleget. Ha nem olyan jó a nylevérzéked, egyik sem fog csettintésre sikerülni, minden nyelvnek megvannak a maga nehézségei. Viszont egy spanyol vagy egy olasz még szerintem mindig egyszerűbb, mint mondjuk a francia, a kiejtés miatt főleg. De azt sem lehetetlen megtanulni, sőt.
2013. nov. 22. 19:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy mindennek az alapja a motiváció és a kitartás. A többi kifogás, bár az is tény, hogy azért a képességek is számítanak valamennyire. Nyilván, ha oda tudnám magam kellően szánni, akkor eredményesebb lennék németből is.
2013. nov. 22. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!