Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kb fél év alatt meg lehet...

Kb fél év alatt meg lehet szerezni az angol középfokú nyelvvizsgát a kezdő szinttől?

Figyelt kérdés

heti mennyi órára lenne szükség,ha nyelvsuliba beiratkozok?

egyáltalán lehet ilyen rövid idő alatt a középfokúig eljutni?

2013. nov. 4. 18:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Te egyedül készülsz fel a vizsgára vagy jársz tanárhoz, esetleg nyelvtanfolyamra?

2013. nov. 5. 19:31
 12/20 anonim ***** válasza:

Hát, eddig gyakorlatilag teljesen egyedül készültem, beszereztem könyveket, amiből tanulom a nyelvtant és a szóanyagot (plusz neten is rengeteg anyag van mindenhez), a híreket olaszul olvasom, podcastokat hallgatok, az idegen nyelvű könyvtárból vettem ki egy könyvet, ami tele van olasz olvasmányokkal stb. Szóval egyedül próbálok szorgalmasan összehozni mindent, egyedül a beszéddel vannak gondjaim, azt kicsit nehezebb egyedül gyakorolni, bár végülis nem lehetetlen (plusz erre is ott az internet, lehet anyanyelviekkel felvenni a kapcsolatot) :) Gondolkoztam, hogy esetleg érdemes lenne azért elmenni nyelvsuliba, voltam bent egy próbaórán, de nem tudom, mennyire tudnék bejárni, szóval ez egyelőre függőben van...

Angol nyelvből viszont annyiból még könnyebb a dolog, hogy még több anyagot lehet találni meg manapság már minden angolul van, tehát van milliónyi lehetőség gyakorlásra, ha gondolod, esetleg majd tudnék pár oldalt ajánlani :) Plusz érdemes olvasni ezt a blogot, önálló nyelvtanuláshoz rengeteg hasznos tanáccsal és tippel:

[link]

2013. nov. 6. 10:49
 13/20 anonim ***** válasza:
Napi 10-12 órával és egy másik középfokúval a hátad mögött elég az egy év.
2013. nov. 6. 13:56
 14/20 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti! Sok sikert az olaszhoz!

Igen, érdekelnének oldalak, amik segítenék a tanulást!

2013. nov. 6. 14:11
 15/20 anonim ***** válasza:
Egy tolmácsnak pl egy új nyelve 3 hónap is bőven elég!
2013. nov. 7. 01:13
 16/20 anonim ***** válasza:

<< Egy tolmácsnak pl egy új nyelve 3 hónap is bőven elég! >>

Egy olyan profi tolmácsnak, aki 8-10 nyelvet FOLYÉKONYAN beszél, és napi szinten használ, annak valószínűleg 3 hónap elég egy új nyelv megértéséhez, mindennapos kommunikációhoz, tehát mondjuk egy erős alapszinthez, (de profi tolmácsoláshoz tuti hogy nem.) Az is csak akkor, ha 3 hónapig nagyon aktívan, minden nap tanul.

2013. nov. 7. 08:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Egy középfokúra elég néhány hónap, nem a profi tolmácsoláshoz.
2013. nov. 8. 21:26
 18/20 Csillagok válasza:
Sikerülhet! Ha tetszik a nyelv, motivált leszel, menni fog.
2013. nov. 24. 00:39
 19/20 anonim ***** válasza:
Így 8 év távlatából sikerült?
2021. dec. 11. 10:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen, már a felsőfokú is ;)
2022. febr. 2. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!