Kb fél év alatt meg lehet szerezni az angol középfokú nyelvvizsgát a kezdő szinttől?
heti mennyi órára lenne szükség,ha nyelvsuliba beiratkozok?
egyáltalán lehet ilyen rövid idő alatt a középfokúig eljutni?
Utolsó!
Te egyedül készülsz fel a vizsgára vagy jársz tanárhoz, esetleg nyelvtanfolyamra?
Hát, eddig gyakorlatilag teljesen egyedül készültem, beszereztem könyveket, amiből tanulom a nyelvtant és a szóanyagot (plusz neten is rengeteg anyag van mindenhez), a híreket olaszul olvasom, podcastokat hallgatok, az idegen nyelvű könyvtárból vettem ki egy könyvet, ami tele van olasz olvasmányokkal stb. Szóval egyedül próbálok szorgalmasan összehozni mindent, egyedül a beszéddel vannak gondjaim, azt kicsit nehezebb egyedül gyakorolni, bár végülis nem lehetetlen (plusz erre is ott az internet, lehet anyanyelviekkel felvenni a kapcsolatot) :) Gondolkoztam, hogy esetleg érdemes lenne azért elmenni nyelvsuliba, voltam bent egy próbaórán, de nem tudom, mennyire tudnék bejárni, szóval ez egyelőre függőben van...
Angol nyelvből viszont annyiból még könnyebb a dolog, hogy még több anyagot lehet találni meg manapság már minden angolul van, tehát van milliónyi lehetőség gyakorlásra, ha gondolod, esetleg majd tudnék pár oldalt ajánlani :) Plusz érdemes olvasni ezt a blogot, önálló nyelvtanuláshoz rengeteg hasznos tanáccsal és tippel:
Utolsó előtti! Sok sikert az olaszhoz!
Igen, érdekelnének oldalak, amik segítenék a tanulást!
<< Egy tolmácsnak pl egy új nyelve 3 hónap is bőven elég! >>
Egy olyan profi tolmácsnak, aki 8-10 nyelvet FOLYÉKONYAN beszél, és napi szinten használ, annak valószínűleg 3 hónap elég egy új nyelv megértéséhez, mindennapos kommunikációhoz, tehát mondjuk egy erős alapszinthez, (de profi tolmácsoláshoz tuti hogy nem.) Az is csak akkor, ha 3 hónapig nagyon aktívan, minden nap tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!