Nem tudtok tippeket mondani, hogy készüljek fel angol origo ITK középfokú (B2) nyelvvizsgára?
Gondoltam írok privit,de végül is,mindegy.
Egyébként csinálj feladatokat az oldalukról,meg a felkészítőjükből.De vehetsz másféle könyvet is-nem origósat- a lényeg,hogy hasonló legyen a feladat.
A leírásból úgy tűnik nekem,hogy csak írásbelire mégy.
A teszthez szerintem a nyelvtant is érdemes lehet átnézni,mert a középfokú teszt főleg arra megy rá (a felsőfok nem teljesen nyelvtanra).
Mikor kijavítod a tesztet,amit csináltál,és valami nem jó,gondolkozz el rajta,hogy miért,ha rájössz akkor jó,de ha nem,akkor vagy kérdezz meg valakit,vagy valahogy derítsd ki.Jegyezd meg,hogy ne kövess el még egyszer olyan hibát.
A fordításnál azt is figyelni kell,hogy mennyire magyaros,ha angolról magyarra fordítasz.Persze az a jó,ha minél kevesebbet kell szótározni,mert időigényes is lehet.Vagy ha kell is,akkor gyorsan kell.Ehhez is szükséges a szókincs.
Hát..ha még valami eszembe jut írok.
Középfokút én is origónál csináltam (illetve írásbelim van máshonnan is).Én most C1 írásbelire készülök,szóbeli már megvan.(az is Origós)
Nekem egyébként eddig a szövegértés ment nehezen.Most még főleg fordítást meg tesztet csináltam,és esszéket.Szóval majd meglátjuk.
Igen,jó lenne megkérdezni.
Amúgy mikor középfokra mentem,nálam úgy volt,hogy mikor itthon csináltam,nem volt olyan jó.Már azt hittem sose lesz jobb.Aztán megkérdeztem egy amerikai angoltanárt (neten beszéltünk),pár kérdést leírtam neki,meg a választ,azt megbeszéltük.Ez is segített valamennyire,neki már végső elkeseredésemben írtam.Meg közben egy idő után valahogy máshogy kezdtem csinálni.Megnéztem mindegyik válaszlehetőséget,próbáltam rögtön kizárni is,meg lefordítottam a mondatot,magamban helyre raktam,milyen igeidő,mi a mondat lényege,stb.És ez segített.
Nem tudom mennyit tudtam most ezzel segíteni,de én így csináltam.
Aztán mikor elmentem,elsőre meglett (legalábbis az origós) és még jobb is lett a tesztem ,mint vártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!