Van itt olyan tett felsőfokú írásbelit az origónál?
Én angolra fogok menni.És az lenne a kérdésem,hogy mi az,amit tudni kell?Phrasal verbs-ök kellenek.Azon kívül?
Konkrétan a teszt részhez értem,mert az egyszer így,egyszer úgy sikerül nekem.
Ha gondoljátok,persze írhattok a többi részéről is tapasztalatot,akár priviben is.
Örülnék,ha írnátok,mert fontos.
Igazándiból,én úgy éreztem ,hogy a teszt,tömörítés,meg a fordítás lesznek olyan jók,hogy az se baj,ha nem 80% vagy 90% a szövegértés.Persze majd meglátjuk milyen lesz.
Az esszé,az remélem jó lesz,ettől jobb esszét nem igazán tudok írni,beleírtam minden tudásom.
I hope I have passed it :))
Nagyon örülnék neki,tényleg.
Szia!
Nálunk Debrecenben ahol én írtam, csak 4-en írtuk, és velünk egy teremben volt még 1 felsőfokú franciás, meg vagy 6-7 felsőfokú eszperantós :D durva, azt gondoltam, hogy nem fogjuk sokan írni az angolt, de hogy eszperantót többen írták...
Én is úgy érzem, hogy sikerült megugrani a 60%-ot. De ha nem sikerül, nagyon el leszek keseredve.
A tesztet igazából nem tudom... szerencsére ott nincs meg a 40% minimum, mármint h annyit kötelező elérni. Meg így pontban sem annyira vészes. Szerintem a fele tuti jó, az meg azt hiszem, hogy 8 pont, ami nem rossz... voltak olyan kérdések, hogy a megoldásból egy szónak se tudtam a jelentését, szóval így első megérzést jelöltem be.. lesz ami lesz :)
első feladatot mikor megláttam, mondom hu, ez jó lesz ..:S aztán leküzdöttem, szerintem jó lett nagyon. A fordításnál 1-2 mondat volt, amin el kellett gondolkoznom, amúgy ment. Rengeteget kellett szótáraznom. De a fordítástól meg a tömörítéstől nem féltem, mert azok mentek. Aztán jött a fogalmazás. Elolvastam a leveles feladatot, gazdasági dolgok, banki hitel... na mondom biztos hogy nem. Így én is a könyveset írtam. Aztán jött a szövegértés, nekem is az volt a mumus. Akkor volt még kb másfél óra hátra. Iszonyatosan féltem tőle, mert középfokon az lett a legrosszabb, 48%, magyarban sem vagyok túl jó a szövegértésben, mert mindig rizsázok, nem a lényeget emelem ki.. ráadásul a vizsgán ez a szöveg szerintem elég nehéz volt. mentem szépen mondatról mondatra, nem akartam elrontani, szóval biztosra mentem :D a 6 pontos kérdésre rengeteget írtam :DD bajom igazából az utolsó két kérdésnél volt, mert annyira elfáradtam, hogy már egy szó nem jutott eszembe. a 9. kérdést jól megszültem, viszont a 8.-ra szerintem nagyon nagy baromságot írtam.. összességében jónak érzem, nagyon-nagyon szeretném,hogy meglegyen ... ez a 3 hét kegyetlen lesz :D
apropó, szóbelin voltál már?
én decemberben megyek, nem akartam egyszerre az írásbelit meg a szóbelit, mert úgy érzem, hogy a szóbeli témáihoz még nem elég a szókincsem, szóval most tematikusan tanulgatok szavakat. :)
a legjobbakat, és mindenképp írj, ha tudsz valamit!:)
Remélem meglesz,neked is sok sikert :))
Nálunk is sok volt az eszperantós.Meg a lovári középfokosok is elég nagy számban voltak.Főleg eszperantó közép+felső,lovári közép és angol közép volt.Rajtam kívül felsőfokú angolt csak egy valaki írt. :)
Volt egy spanyol közép,egy orosz közép,egy orosz felsőfokos,meg 3 olasz közepes.
Szóval nagyon vegyes volt.
A tömörítést közben meg el is felejtettem miről szólt.Miről is szólt a tömörítés?Még tegnap tudtam,de most nem tudom. :D
Egyedül mentél egyébként,vagy valaki másokkal együtt? :)
Én egyedül mentem.
Szóbelim már szerencsére megvan,múlt tavasszal csináltam meg,májusban.Először télen akartam menni,akkor se ment túl rosszul,de nem bántam meg,hogy később mentem.
Az utolsó pillanatban gondoltam meg magam :D
Sikerült elsőre.
A magnót sokat gyakoroltam,mert az nem megy mindig.Vettem egy külön könyvet hozzá,amiben magnó is van,meg képleírás is (majd ha szeretnéd,belinkelem).Mert középfokún volt magnós könyv külön,felsőfokon nincs.
Meg hallgattam BBC-t is,meg amit tudtam.
A vizsgán amúgy Angliáról szólt a szöveg.Talán olyasmi,hogy valamilyen rabszolgák,meg gyarmatok,meg nem is tudom mik.Ilyesmi volt.
A témákra az 1000 kérdés 1000 válaszból készültem.Én olyasmi témát kaptam,hogy hol lehet a városomban kézműves dolgokat venni,az emberek miért nem vesznek olyat manapság,meg ilyesmik.Pontosabban ez lehet szituáció volt.A képre már nem emlékszem.Meg közben el is vittem a témát a kézműves dolgokról másfelé,de nem tudom már hova.:D
egyedül mentem. :)
van nekem is egy könyvem, amiben minden téma benne van, ma kezdem el tanulmányozni. :) a magnó szerintem megy... de a bbc jó ötlet, fogom nézni, meg van a telefonomon ilyen listeninges app :D
Most már eszembe jutott igen,a tömörítés az volt.
Egyébként köszönöm hogy írtál :))
Majd te is írhatsz,ha tudsz majd eredményt.
Remélem hamar felteszik.
írok majd.
én is remélem, elvégre nem volt sok felsőfokú angolos. :)
Hello:)
Közben az oldalra már kiírták,hogy mikor lehet megnézni.
De az eredmény még nincs fent.
Eddig azt hittem,ezt akkor írják ki,mikor az eredmény is fenn van.
Vagy,lehet hogy az enyém még épp nincs,és felteszik holnap vagy ma később?
Én várok türelmesen,csak kérdezem kíváncsiságból.
Te is írj,ha tudsz többet! :)
nagyon-nagyon izgulok!
osztálytársam tavaly német középfokon volt, és nekik is 3 hetet mondtak, mire meglesz az eredmény, és mondta,hogy 2 hét +1,2 nap múlva feltették a netre az eredményeket... szóval szerintem nekünk is kiderül hamarosan :D nagyon félek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!