Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyolt vagy az olaszt...

Spanyolt vagy az olaszt válasszam?

Figyelt kérdés
8.-os vagyok, és komolyan nem tudok dönteni, hogy az angol mellé melyik nyelvet válasszam a kettő közül.:/ A németet semmiképpen nem szeretném, a hideg is kiráz tőle. Régebben a francián gondolkoztam, de azt az ötletet elvetettem... Én igazából spanyolt szeretnék tanulni, mert mostanában néztem pár spanyol sorozatepizódot meg zenét is hallgattam, és tetszett. Viszont anyukám az olaszt is ajánlotta, mert az a művészetek nyelve, és sokkal közelebb van, mint Spanyolország, szóval könnyebben ki is utazhatnék. Azt tudom, hogy a két nyelv hasonlít egymásra. De szerintetek, melyikkel járnék jobban? Az angolt NAGYON szeretem, jól is megy, azt szeretném továbbvinni, de azon kívül még mindenképp szeretnék 1 vagy 2 másik nyelvből is nyelvvizsgát. Kérlek segítsetek!!:/:)

2013. okt. 31. 16:01
 1/6 lujzy válasza:
Pont 1 éve én is ezelőtt a döntés előtt álltam. A spanyol szinte egész délamerika beszéli,később még jòl járhatsz vele. De ha talán orvos szeretnél lenni az olasz nagyon hasonlìt a latinra. Ha azt vàlasztod akkor sok időt spòrolsz meg előre. Èn ezért az olaszt vàlasztottam. Most is azt tanulom, nem könnyű de ha belejössz menni fog. ;) De ne hagyd magad befojásolni! Vàlaszd azt ami a legjobban tetszi,mert nyelvet amit ùtálsz azt borzasztò tanulni.
2013. nov. 1. 13:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, végre valaki írt. Hát, nem gondolkozom az orvosi pályán, mindenképp a nyelvekkel szeretnék valamit, de húúú, nagyon nehéz dönteni.:/ Köszönöm a tanácsot :)
2013. nov. 1. 17:26
 3/6 lujzy válasza:
Szívesen! Dönteni mindìg nehéz,de bìz magadban és a lagjobb döntèst fogod hozni.Szùrkolok!!!!! ;)
2013. nov. 1. 22:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi:D
2013. nov. 2. 13:04
 5/6 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen a spanyolt válaszd, mert ez egy világnyelv. Az olaszt tudtommal, csak Olaszországban beszélik, a spanyolt pedig kis túlzással a fél világon! Az pedig nem igaz, hogy az olasz jobban hasonlít a latinra. A latinra a spanyol hasonlít a legjobban. A helyedben tuti, hogy a spanyolt választanám.
2013. dec. 24. 12:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösziii, már biztos a spanyolt választom, a papírra is azt írtam.:) És abban a suliban, ahol nincs spanyol, németet írtam, de remélem, felvesznek oda, ahova szeretném.:)
2013. dec. 25. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!